REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno klinikinės ligoninės Traumatologijos punkte antradienį pacientų srautas, lyginant su buvusiuoju per Kūčias, gerokai mažesnis, tačiau sulaukta kelių kauniečių, kuriems sužalojimai „netrukdė“ net kelias dienas švęsti apsieinant be medikų paslaugų.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų, buvo tokių, kurie tik po trijų dienų apsižiūrėjo, kad reikia mūsų pagalbos. Ir tik šiandien prisistatė į ligoninę, kai baigė švęsti. Nors tie žmonės susižalojo dar šeštadienį, bet, atseit, galvojo, ir taip viskas praeis, jei ramiai namie pabus dieną kitą“, – Eltai antradienio pavakarę sakė Kauno klinikinės ligoninės laikinasis vadovas – Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas.

REKLAMA

Pasak jo, pirmieji netikėto slydmečio, kuris iki šiol besniegę žiemą Kaune dar nieko nebuvo rimtai pargriovęs, požymiai ligoninėje „pasimatė“ Kūčių vakarą. Šeštadieniui baigiantis Traumatologijos punktą netruko užpildyti gatvėse ant slidžių šaligatvių ar prie savosios laiptinės netikėtai griuvę ir susižeidę žmonės. Dažniausios traumos buvo rankų (ypač, – riešo), kojų čiurnos lūžiai. Vyresnio amžiaus žmonėms paslydimas ant ledo baigėsi dar sunkesnėmis traumomis: daug skausmo sukėlė ir privertė kentėti šlaunikaulio, kaklo lūžiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Per šventines dienas mūsų traumatologai dirbo sustiprintomis pajėgomis. Taip dirbs ir sutinkant Naujuosius. Pats darbymetis pas mus buvo Kūčių dieną, bet ir per pirmą Kalėdų dieną jo netrūko. Sekmadienį nuo ryto iki 14 valandos gydytojai jau buvo priėmę apie 60 pacientų.

Nors nemaža dalis mūsų pacientų, suteikus būtiną pagalbą, išleisti gydytis į namus, tačiau per tris dienas netoli 80 traumas lauke patyrusių kauniečių teko guldyti į ligonines. Nemažai traumuotų žmonių reikėjo ir operuoti. Tad kažkam, deja, lemta Naujuosius sutikti ne namie ar kitoje panašioje jaukioje vietoje, bet ligoninės palatoje“, – teigė Kauno miesto savivaldybės įsteigtos gydymo įstaigos vadovas R. Kunickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų