REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate dingusių 58 bylų prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, pagal Vidaus reikalų ministerijos Nusikalstamų veikų žinybinio registro duomenis patikrinus bylas, kuriose daugiau kaip trejus metus nuo ikiteisminio tyrimo pradžios nepriimti procesiniai sprendimai, buvo nustatyta, kad Vilniaus miesto 2-ajame policijos komisariate nėra duomenų apie 58 ikiteisminiuose tyrimuose priimtus sprendimus ir apie šių bylų buvimo vietą. Didžiąją dalį galimai prarastų bylų sudaro dėl vagysčių pradėti ikiteisminiai tyrimai.

REKLAMA

„Bylų „pametimas“ ar vilkinimas yra nesuderinami su pareigūno darbu. Ilgai trunkančių ikiteisminių tyrimų kontrolė turi būti griežtinama. Šalies teritorinėse prokuratūrose toks patikrinimas bus baigtas ateinančių metų sausio 2 dieną“, – antradienį išplatintame pranešime cituojamas generalinis prokuroras Darius Valys.

Siekdama išsiaiškinti, ar bylos yra prarastos, ar tai tik apskaitos klaida, Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnyba ir tarnybos pareigų neatlikimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, už piktnaudžiavimą tarnyba gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. Už tarnybos pareigų neatlikimą baudžiama bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų