REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šių metų birželio pradėjęs veikti Taurų nuotykių parkas greitai išpopuliarėjo ir tapo viena lankomiausių vietų Tauragės rajone. Parko įkūrėjas ir savininkas Antanas Venckus atvirai sako tokio susidomėjimo nesitikėjęs. Nuotykių parkas kvies lankytojus ir žiemą – kai bus sniego ir ledo, jame bus galima turiningai praleisti laisvalaikį.

REKLAMA
REKLAMA

Plati geografija

– Negalvojau, kad tiek žmonių domėsis nuotykių parku. Žmonės ateina jau ne po vieną kartą, sugrįžta ir bando įveikti trasas po keletą sykių. Daug kas atvyksta pasižiūrėti, nes ne visi iš karto drįsta karstytis medžiais, įveikti sudėtingus maršrutus su kliūtimis, – pasakoja verslininkas.

REKLAMA

Pasak jo, parke apsilankė žmonių iš visų žemynų. Būta turistų iš Brazilijos, Australijos, Kanados, JAV, Vokietijos, Lenkijos, Italijos, net Japonijos ir Korėjos. Daug  užsuka iš kaimyninio Kaliningrado srities, Maskvos, Sankt Peterburgo, netgi tolimojo Uralo. Rusijoje tokių nuotykių parkų kol kas nėra, bet su A.Venckaus pagalba jau ir ten jie pradedami po truputį kurti. Dažni svečiai iš Klaipėdos, aplinkinių rajonų, visos Žemaitijos.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje šiuo metu yra aštuoni panašūs nuotykių parkai, tačiau Taurų parkas vienintelis šalyje, kur yra ne tik 5 kliūčių ruožai, bet ir pažintiniai pasivaikščiojimo po mišką takai, informaciniai stendai apie gyvūniją, augaliją. Atliekama gamtos reiškinių stebėsena, įrengtos sūpynės, karuselės, stoginės, suolai poilsiui.

Nakvynė medžiuose

Egzotiką mėgstantys žmonės parke vasarą galėjo pasirinkti dar vieną išbandymą – nakvynę medžiuose įrengtuose nameliuose. Tokių namelių kol kas yra trys, pernakvoti gali 6 žmonės. Prasčiau ir sudėtingiau tiems namelio gyventojams, kuriuos naktį prispaudžia gamtiniai reikalai. Tuomet kabančiu ir siūbuojančiu 6–7 metrų aukštyje nutiestu pakabinamuoju ir tik pavieniais skersinukais sutvirtintu tilteliu nueiti iki administracinio pastato ir tada jau tvirtais laiptais pasiekti tualetą – rimtas išbandymas. Tad idėjų nestokojantis A.Venckus suka galvą, kaip medžiuose įrengti tualetus ir suteikti nakvynininkams daugiau komforto. Ateinančią vasarą planuojama įrengti dar porą namelių medžiuose 12 metrų aukštyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laukia šalčio ir žiemos

Taurų nuotykių parkas jau pasiruošęs priimti svečius ir žiemą. Prieš keletą dienų į parką atgabenta 30 porų slidžių ir pačių įvairiausių dydžių slidžių batų – nuo vaikiškų iki 45 numerio. Kai atsiras sniego, parke bus įrengtos trys 3, 5 ir 7 km ilgio trasos. Žinoma, išsinuomojusieji slides galės slidinėti ten, kur jiems patiks, kad tik sniego būtų. Valandai slidžių ir batų nuoma kainuos 10 Lt. Vėliau už kiekvieną valandą teks primokėti po 5 Lt. Jau paruošta aikštelė ledui išpilti, įrengti borteliai, bus pastatyti ledo ritulio vartai. Bus galima išsinuomoti ir pačiūžas.

REKLAMA

Administraciniame pastate įrengta šaudykla. Norintieji galės išmėginti rankos miklumą pneumatiniu šautuvu arba išbandyti taiklumą šaudydami iš lanko strėlėmis.

Vandalizmo sumažėjo

A.Venckus džiaugiasi, kad sumažėjo vandalizmo atvejų. Parke mažai kas piktybiškai belaužoma, nebe taip smarkiai šiukšlinama.

– Žmonės pradėjo daug kultūringiau elgtis. Žinoma, pasitaiko, kad stoginėse, ant suolelių palieka įvairių užrašų, pateplioja, pabraižo, tačiau nebe taip dažnai, kaip anksčiau. Žmonės tampa kultūringesni, nebe taip viską niokoja ir laužo, – džiaugiasi tokiu posūkiu parko įkūrėjas.

– 150 km spinduliu apie Tauragę tokio nuotykių parko nėra, todėl visada mielai laukiame atvykstančių kultūringų svečių, šeimų su vaikais, darbo kolektyvų, draugų kompanijų, visų, kurie nori išbandyti mūsų trasas, pailsėti, patirti nepakartojamų įspūdžių, – pridūrė A.Venckus.

Eugenijus Šaltis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų