REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalo dėl supainiotų privačių ir tarnybinių interesų Šiaulių universitete pradžioje rektorius Vidas Lauruška visgi pripažino: „Ši praktika nėra skatintina“, tačiau nieko nepadarė, kad „ta praktika" būtų sustabdyta.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad dviejų Šiaulių universiteto fakultetų dekanai Gintaras Šaparnis ir Bronius Maskuliūnas, priiminėdami sprendimus dėl sau pavaldžių sutuoktinių Dianos Šaparnienės ir Džiuljetos Maskuliūnienės, pažeidė įstatymo reikalavimus dėl viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo.

REKLAMA

Vyrai sprendė žmonų darbo klausimus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatė, kad dekanai sprendė savo sutuoktinių, einančių atitinkamų fakultetų katedrų vedėjų pareigas, tarnybinius klausimus - priemokų prie tarnybinio atlyginimo, tarnybinių komandiruočių, atostogų, papildomo darbo, atestacijos.

Tad  komisija nusprendė, kad G. Šaparnis ir B. Maskuliūnas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo nuostatas.

REKLAMA
REKLAMA

Nei rektorius, nes dekanai konflikto neįžvelgė

Kad Šiaulių universiteto Socialinių mokslų ir Humanitariniame fakultetuose vaikščiojama interesų peilio ašmenimis, nes fakultetų vadovai profesinėje veikloje vadovauja ir savo žmonoms, „Šiaulių naujienų“ straipsnyje „ŠU – šeimų universitetas?“ buvo rašyta šių metų balandžio mėnesį.

Tada abu dekanai Gintaras Šaparnis ir Bronius Maskuliūnas teisinosi buvę į savo postus išrinkti, kai judviejų žmonos jau dirbo katedrų vedėjomis.

Gintaras Šaparnis tada teigė, kad darbe nedemonstruojant privatumo apsisaugoma nuo galimo viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto, kurio dar negali būti ir dėl to, kad visus finansinius reikalus turi patvirtinti ir fakulteto taryba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O  Šiaulių universiteto rektorius profesorius Vidas Lauruška šioje situacijoje apskritai jokio konflikto neįžvelgė: „Jei dar nieko nepadarė, ką būtų galima įvardyti viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktu, tai jau nieko ir nebepadarys. Ar mes turime nerinkti puikiai pasižymėjusio žmogaus vien dėl to, kad fakulteto administracijoje jau dirba žmona?“

Komisijos sprendimas reikalauja veiksmų

„Abu  – puikūs specialistai, mes nenorime nė vieno atsisakyti“, - teigė balandį rektorius ir jo VTEK pasiūlymu iš pradžių sudaryta komisija, išnagrinėjusi painią abiejų šeimyninių porų situaciją, privačių ir tarnybinių interesų konflikto nenustatė.

REKLAMA

Tad dabar po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos priimto sprendimo, kai pagal įstatymą nusižengusiųjų metus negalima skirti į aukštesnes pareigas, skatinti, o pasibaigus tarnybiniams santykiams — trejus metus jie negalėtų įsidarbinti valstybinėje tarnyboje, universiteto vadovybė turėtų imtis veiksmų peržiūrėti šioje mokslo įstaigoje susidariusią situaciją.

Laima TRUMPYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų