REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji Ispanijos vyriausybė, vadovaujama Mariano Rajoy, rengiasi priimti savo pirmuosius įstatymus – dėl algų įšaldymo, verslininkų palaikymo ir pensijų indeksavimo, pirmadienį pranešė Ispanijos pirmoji vicepremjerė Soraya Saenz de Santamaria.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, valstybės įstaigų etatų skaičiaus mažinimas – vienas svarbiausių uždavinių, skirtų stabilizuoti ekonominę situaciją šalyje.

REKLAMA

Praėjusią savaitę trečiadienį skelbta, kad naująją Ispanijos vyriausybę nuo šiol sudarys ne 15 ministerijų, kaip ankstesnės vyriausybės valdymo metais, bet 13. Be to, vietoj dviejų vyriausybės vadovo pavaduotojų bus vienas.

Naujasis Ispanijos premjeras jau skelbė planuojantis 2012 metais sumažinti šalies biudžeto deficitą 16,5 mlrd. eurų.

Ispanijos valdžia ketvirtąjį šių metų ketvirtį prognozuoja neigiamą BVP dinamiką – 0,2-0,3 proc. nuosmukį. Ekonomikos ministras Luisas de Guindos neatmetė galimybės, kad pirmąjį 2012 m. pusmetį šalies ekonomikoje bus fiksuojama recesija.

Naujosios Ispanijos vyriausybės sprendimai bus priimami per kitą ministrų kabineto posėdį, numatytą gruodžio 30 dieną.

Iki kitų metų kovo pabaigos planuojama pateikti parlamentui svarstyti įstatymus dėl valstybės išlaidų „lubų“, taip pat dėl darbo rinkos ir finansų sistemos reformų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų