REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi „prisikentėję“ nuo imbierų ir kitos kalėdinės atributikos, jau gali pradėti taupyti pinigus kitų metų kelionei ir žymėtis – Izraelis – viena svarbiausiu Naujojo Testamento įvykių vieta, kurioje Kalėdų nėra, rašo kelionių tinklalapis makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelyje Kalėdos niekaip nešvenčiamos, nes tai šalis, išpažįstanti kitokią nei krikščioniška religiją. Kaip žinia, judėjai vadovaujasi Senuoju Testamentu, o ne Naujuoju, tad Kristaus šventės jiems ne tik svetimos, bet ir visiškai nepriimtinos.

REKLAMA

Jokių dekoracijų miestuose, nei vienos eglutės, jokio žaisliuko, jokių namų papuošimų, o gruodžio 24-26 dienomis visi eina į darbą ir retas kuris išvis susimąsto, kad didžioji pasaulio dalis būtent šiomis dienomis švenčia Kalėdas. Kai kur dekoracijas galima matyti arabiškuose rajonuose, bet labai nedaug. Kaip tik panašiu metu žydai švenčia Hanuką, tačiau tai nieko bendro su Kalėdomis neturi.

Taip pat Izraelyje nešvenčiami ir Naujieji gruodžio 31 d. Žydai naujuosius švenčia rugsėji pagal senąjį savo kalendorių. Tačiau tai rami šventė šeimos rate, be dekoracijų, šampano ir saliutų.

Atvykti į Izraelį šventiniu laikotarpiu patartina tiems, ką erzina (jei tik tokių yra ) kalėdinės šventės ir dekoracijos bei šventinė karštinė, apėmusi Europą ir Ameriką. Izraelyje paprastai gruodį maloniai kaitina saulė, tad Kalėdas vienam pačiam galima švęsti paplūdimyje ant jūros kranto. Kai kurie laisvesnių pažiūrų izraeliečiai šventiniu metu išvažiuoja į Italiją, Ispaniją, Prancūziją ar Angliją pasigrožėti spindinčiais kalėdiniais miestais. Tačiau dauguma jų kalėdinę nuotaiką ir dekoracijas yra matę tik per televizorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų