REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvylikos Europos Sąjungos (ES) valstybių užsienio reikalų ministrai laiške išdėstė nepasitenkinimą baronienės Catherine Ashton kaip pagrindinės ES užsienio reikalų politikės darbu, rašo „telegraph.co.uk“.

REKLAMA
REKLAMA

„The Daily Telegraph“ pavyko pamatyti konfidencialų laišką, kurį pasirašė Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Belgijos, Estijos, Suomijos, Latvijos, Lietuvos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Lenkijos ir Švedijos užsienio reikalų ministrai. Valstybės narės teigia, kad politikės darbe yra rimtų trūkumų.

REKLAMA

Laiške rašoma, kad valstybės narės norėtų pasiūlyti, kaip pagerinti ES užsienio politikos vadovės darbą. ES užsienio reikalų ministrai nepatenkinti, kad jų kas mėnesį vykstantys susitikimai, kuriems pirmininkauja politikė, yra prastai planuojami. Valstybės narės per vėlai gauna su užsienio politika susijusius dokumentus ir nespėja pasiruošti susitikimams. Vienas diplomatas sakė, kad atrodo, jog tai daroma tyčia, kad valstybės narės nespėtų pasiūlyti pakeitimų.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausios ES užsienio politikos vadovės pareigybė buvo sukurta 2009 m. pasirašius Lisabonos sutartį. Praėjus dvejiems metams valstybių narių nepasitenkinimas auga.

C. Ashton atstovas sakė, kad dėl daugelio laiške pateiktų siūlymų jau dirbama. Pasak jo, Europos išorės veiksmų tarnyba, kuri padeda ES užsienio politikos vadovei, glaudžiai bendradarbiauja su kitomis ES institucijomis ir valstybėmis narėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų