REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuba pranešė, kad artimiausiomis dienomis iš kalėjimų paleis 2900 kalinių, tarp jų ir kai kuriuos nuteistus už politinius nusikaltimus, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Kubos prezidentas Raulis Castro sakė, kad nuspręsta parodyti šį geros valios gestą, nes buvo gauta daug kalinių artimųjų ir religinių organizacijų prašymų išlaisvinti kalinius. Prezidentas minėjo, kad kita amnestijos priežastis yra artėjantis popiežiaus Benedikto XVI vizitas.

REKLAMA

Pasak R. Kastro, tarp išlaisvinamų kalinių bus 86 užsieniečiai iš 25 šalių. Oficialiame vyriausybės pranešime teigiama, kad visi paleidžiami kaliniai atliko didžiąją dalį savo bausmės ir pasižymėjo geru elgesiu. Kubos vadžia pabrėžė, kad amnestija nebus taikoma nuteistiems už sunkius nusikaltimus, tokius kaip žmogžudystė, šnipinėjimas ar narkotikų prekyba.

Tarp išlaisvinamų kalinių nėra JAV piliečio Alan Gross, dėl kurio įkalinimo atšalo JAV ir Kubos santykiai. 62 metų A. Grosas buvo sulaikytas 2009 m. gruodį, kai žydų bendruomenei Kuboje pristatė kompiuterius ir ryšio įrangą. 2011 m. kovą jis buvo nuteistas už nusikaltimus prieš valstybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų