REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė sako, kad per šv. Kalėdas sulauksime lijundros ir plikledžio, todėl ji ragina žmones būti atsargius.

REKLAMA
REKLAMA

„Penktadienį orai išliks gražūs, bus debesuota su nedideliais pragiedruliais. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio rytiniame šalies pakraštyje iki 1–3 laipsnių šilumos pajūryje“, – Lietuvos radijui sakė M. Kirkliauskaitė.

REKLAMA

Vakare kai kuriuose vakariniuose rajonuose išliks nedidelių kritulių bei lijundros tikimybė.

Anot sinoptikės, šeštadienio naktį Lietuvą pasiekusi kritulių zona pasidalins į kelias atkarpas: pirmiausia keliaus sniego ir šlapdribos juosta, po to krituliai pamažu pereis į lietų ir dulksną. „Ir būtent ši atkarpa bus labai pavojinga, nes daugelyje rajonų esant neigiamai temperatūrai iškart formuosis lijundros ir plikledis. Vėliau keliaus jau vidutinio intensyvumo lietaus pavidalo krituliai“, – sako M. Karkliauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio rytą sniego ir šlapdribos juosta bus ties rytiniais rajonais, o antroji, ta pavojingoji, zona apims didesniąją šalies dalį. Lietus numatomas ties pajūriu. „Tad turėtų žmonės būti labai atsargūs, ypač keliaujantys didesnius atstumus“, – perspėja sinoptikė.

Šeštadienio dieną krituliai numatomi beveik visoje Lietuvoje. Rytiniuose rajonuose toliau formuosis lijundra. Temperatūrą naktį pažemės iki 1–6 laipsnių šalčio, todėl ir toliau gali formuotis lijundra ir plikledis. Dieną nusitęs lietaus pavidalo krituliai, tad lijundra ir plikledis bus tirpinami.

Pasak M. Kirkliauskaitės, gruodžio 25-osios naktį krituliai prognozuojami taip pat daugelyje rajonų, o dieną jie turėtų pamažu trauktis ir pasirodyti tik vietomis. Be to, ir toliau kils temperatūra. Naktį ji turėtų svyruoti nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Dieną termometrai rodys jau net 1–6 laipsnius šilumos. Tačiau stiprės vakarų-pietvakarių vėjas ir pajūryje jo gūsiai gali siekti 15–17 m/s.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų