REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekvienais metais bendrovė IBM skelbia ateinančių penkerių metų technologijų vystymosi prognozę, rašo  „Bussines Insider“.

REKLAMA
REKLAMA

Siūlome žvilgtelėti į ateitį iš IBM perspektyvos. Nuo kompiuterių, gebančių skaityti mūsų mintis iki technologijų, leidžiančių visiems amžiams pamiršti slaptažodžius. Šiemet IBM spėjimai gana drąsūs.

REKLAMA

Energetika: žmogaus kūnas gamins energiją

IBM manymu per artimiausius penketą metų žmonija sugebės efektyviai išnaudoti mus supančia kinetinę energija. Tai reiškia, kad galėsime gaminti elektrą naudodami savo kūno judesius arba pasitelkdami vandens judėjimo srautą vandentiekio vamzdžiuose.

Saugumas: jums nebereikės atsiminti savo slaptažodžių

Pamirškite sudėtingus ir painius slaptažodžius. Ateityje saugumo sistemos jūsų tapatybę nustatys, naudodamos biometrinius duomenis. Internetinė bankininkystė bus pasiekiama, nuskaičius akies rainelę, o elektroninį paštą galėsite pasikrinti tik atlikę balso skenavimą.

REKLAMA
REKLAMA

Minčių skaitymas taps realybe

IBM investuoja daug pastangų ir lėšų tobulindama minčių skaitymo technologiją. Šiuo metu jau bandomi produktai, kuriuos vartotojas gali valdyti pasitekdamas vien tik savo minties galią.

Išnyks informacinė atskirtis

Sparčiai plintant mobiliosioms technologijoms pasaulyje nebeliks žmonių, kurie negalėtų pasiekti juos dominančios informacijos. Per ateinančius penkerius metus, visi to norintys žmonės galės naršyti internetinėje erdvėje.

Brukalai taps svarbiu analitinių tyrimų objektu

IBM pateikia pavyzdį. Įsivaizduokite, kad kompiuterinė sistema puikiai išmano jūsų pomėgius ir jūsų darbotvarkę, tuomet vos tik pastebėjusi darbo kalendoriuje pakankamai laisvo laiko ji gali pati užsakyti bilietus į mėgstamos grupės koncertą. Kitas pavyzdys: sistema nuolat seka jūsų kelionės planus, vos tik pastebėjusi prastus orus ji pati pasiūlys alternatyvų kelionės maršrutą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų