REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka mano, kad 2011-ieji liks šalies istorijoje kaip didelių pamokų metai.

REKLAMA
REKLAMA

„2011-ieji – didelių pamokų metai. Mes gavome gerą pamoką ateičiai“, – penktadienį pareiškė A. Lukašenka per spaudos konferenciją. Jis sakė nenorįs, kad tokie metai pasikartotų šalies istorijoje.

REKLAMA

Prezidentas teigė, kad Baltarusijos ekonomika yra atvira ir orientuojama į eksportą. „Mes perkame išteklius iš vienos šalies – Rusijos. Tai monopolis. Bet pirkti iš kitos atsieitų dvigubai brangiau“, – sakė jis. Anot A. Lukašenkos, žaliavų ir medžiagų kainos buvo didžiausios per visą šalies istoriją, šie ir kai kurie kiti veiksniai labai neigiamai atsiliepė Baltarusijos ekonomikos būklei.

Lukašenka taip pat teigė esantis pasiruošęs suteikti malonę įkalintiems buvusiems kandidatams į prezidentus Andrejui Sanikovui ir Nikolajui Statkevičiui, jeigu jie paprašytų, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Sanikovas ir N. Statkevičius buvo tarp septynių kandidatų į prezidentus. Politikai buvo sulaikyti praėjusiais metais per protestus, kilusius po to, kai A. Lukašenka laimėjo prezidento rinkimus. Abiem politikams buvo skirtos laisvės atėmimo bausmės.

„Aš galiu atleisti nuo bausmės asmenį, jeigu jis to paprašytų, – sakė A. Lukašenka. – Jeigu jie to nepadarys, tada liks kalėjime“.

Šimtai Baltarusijos protestuotojų buvo sumušti ir sulaikyti per protestus praėjusių metų gruodį.

Vakarai pasmerkė porinkiminių protestų slopinimą ir įvedė sankcijas A. Lukašenkai. Prezidentas per pastaruosius metus į laisvę išleido dalį protestuotojų, tačiau dauguma jų dar kalėjime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų