REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausiais šių metų įvykiais Japonijoje pripažinti kovo 11-osios žemės drebėjimas ir cunamis, vyriausybės pasikeitimas ir nacionalinės rinktinės pergalė pasaulio moterų futbolo čempionate.

REKLAMA
REKLAMA

Tai penktadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi jos surengtos žurnalistų ir prenumeratorių apklausos rezultatais.

REKLAMA

Kovo 11-osios katastrofa, pareikalavusi 20 tūkstančių žmonių gyvybių ir sukėlusi avariją Fukušimos atominėje elektrinėje, neabejotinai tapo „naujienų lydere“. Jos padaryta žala preliminariai vertinama 17 trilijonų jenų (apie 217 milijardų dolerių). Per artimiausius penkerius metus vyriausybė planuoja išleisti 19 trilijonų jenų (maždaug 244 milijardus dolerių) nukentėjusiems rajonams atstatyti.

Rugsėjo pradžioje Naotą Kaną vyriausybės vadovo poste pakeitė Yoshihiko Noda. Šis įvykis laikomas antruoju pagal svarbą nacionalinių naujienų sąraše.

O Japonijos rinktinės pergalė pasaulio moterų futbolo čempionate buvo pažymėta šalyje kaip nacionalinė šventė. Naujienų reitinge ji pralenkė tokius įvykius kaip rekordiškai aukštas jenos kursas, dėl kurio kenčia Japonijos eksportuotojai, griežti elektros energijos vartojimo apribojimai ir beprecedentis skandalas dėl sutartinių kovų nacionalinėse sumo imtynėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų