REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šaltasis metų laikas paveikia ir mūsų transporto priemones – paspaudus šaltukui, automobilis gali neužsivesti, langų plovimo skystis – užšalti ir pan. Kad taip neatsitiktų ir kad neturėtume nemalonių problemų, kai reikia skubėti ir laiku nuvykti į vieną ar kitą vietą, vairuotojai pataria iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausti, kaip ruošia savo automobilį artėjantiems šalčiams ir sniegui, dauguma autotransporto Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų, be abejo, pirmiausia teigia, kad pasirūpina saugumu – pasikeičia vasarines padangas į žiemines. Pusė vairuotojų žiemai renkasi naujas padangas, likusieji – naudotas (40 proc.) arba restauruotas (10 proc.). Taip pat dauguma (58 proc.) respondentų renkasi žiemines padangas arba žiemines dygliuotas (19 proc.), likusieji vis dėlto važinėja su universaliomis padangomis.

REKLAMA

Norint neturėti problemų su transporto priemonėmis žiemą, taip pat patartina pasirūpinti tinkamu langų plovimo bei variklio aušinimo skysčiu. Autogidas.lt apklausos rezultatai rodo, kad vairuotojams tai – antras pagal svarbumą darbas po padangų pakeitimo.

Taip pat vairuotojai rekomenduoja nuvežti automobilį į autoservisą ir techniškai patikrinti. Prireikus patariama pasikeisti filtrus, tepalus, daugiau kaip trečdalis vairuotojų žiemą pasikeičia ir valytuvus, kad ir taip prastomis eismo sąlygomis seni valytuvai netrukdytų matomumui.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš svarbiausių darbų, Autogidas.lt respondentų nuomone, taip pat yra spynelių priežiūra, gumų sutepimas, kad, pavyzdžiui, durelės neprišaltų, ir pasirūpinimas ir antikorozine danga, kad automobilis nerūdytų.

Pasak vairuotojų, išvardinti dalykai yra esminiai, kad būtų galima žiemą važinėti be problemų. Telieka į bagažinę įsimesti kastuvą, pasiruošti šiltas pirštines, šluotelę, ledo grandiklį, kad būtų galima nusivalyti apsnigtą ir apšalusį automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų