REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Apple“ išmaniųjų telefonų „iPhone 4S“ pardavimų apimtys Europoje ėmė smarkiai mažėti, konstatuoja ekspertai. Pasak jų, pirkėjai vietoje jų renkasi pigesnius išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Tokius savo tyrimų rezultatus paskelbė bendrovės „Kantar Worldpanel ComTech“ analitikai, praneša „SlashGear.com“. Jie tokią tendenciją sieja su eurozonos skolų krize, privertusia mažinti vartotojų išlaidas. Tai, kad norintys įsigyti naują išmanųjį telefoną dėmesį nukreipė į „Apple“ konkurentų gaminius, gali paaiškinti tai, jog tokie telefonai yra pigesni, sakoma pranešime.

REKLAMA

Tyrimo rezultatai liudija, kad spalį rinkai pateiktas „iPhone 4S“ sudomino pirkėjus tik JAV ir D. Britanijoje, tačiau Europos šalių gyventojai  naująjį „Apple“ telefoną perka anaiptol ne taip aktyviai, kaip ankstesniuosius modelius.

Pasak „Kantar Worldpanel ComTech“ atstovų, turimi duomenys rodo, kad naująjį „iPhone 4S“ kalėdinės prekybos sezono metu perka JAV, D. Britanijos ir Australijos vartotojai, tačiau to negalima pasakyti apie kitų šalių gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo rezultatai atskleidė, kad per paskutiniuosius tris mėnesius iki lapkričio pabaigos  „Apple“ išmaniųjų telefonų dalis JAV rinkoje išaugo iki 36 proc. lygianant su 25 proc. rinkos dalimi prieš metus. D. Britanijoje jis per vienerius metus padidėjo nuo 21 proc. iki 31 proc.

Tačiau kitose Europos šalyse „Apple“ rinkos dalis ėmė mažėti. Prancūzijoje ji nukrito nuo 29 proc. prieš metus iki 20 proc., Vokietijoje – nuo 27 proc. iki 22 proc. Panaši situacija susiklostė ir Ispanijoje bei Italijoje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ekspertų, eurozonos šalims mažinant biužeto išlaidas mažėja ir darbo vietų, o tai atsiliepia vartotojų išlaidų struktūrai. Išmaniųjų telefonų rinkoje šie pokyčiai reiškia pigesnių išmaniųjų telefonų populiarėjimą. Tokius telefonus su „Google“ mobiliąja OS „Android“ gamina „Samsung“, „SonyEricsson“, HTC, LG, „Motorola Mobility“ ir kitos bendrovės.

Tyrimo išvadose sakoma, kad per 4 pastaruosius mėnesius Vokietijoje „Android“ išmaniesiems atiteko 61 proc. visų parduotų išmaniųjų telefonų dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų