REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį neįvyko septintasis D. Kedžio dukros ir jo buvusios draugės pasimatymas, kitą savaitę antstolė prievarta paims mergaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Velionio D. Kedžio dukra jau šeštą kartą atsisakė susitikti su mama Laimute Stankūnaite, kuri laukė ketvirtadienį pasimatymo Kauno viešosios policijos būstinėje.

REKLAMA

L. Stankūnaitei pavyko tik kartą pamatyti mergaitę, tačiau mažylei skaudėjo galvą ir pilvą, tad susitikimas buvo labai trumpas.

Tačiau po aštuonių dienų mergaitei teks palikti globėjos, D. Kedžio sesers Neringos Venckienės, namus - antstolė paims ją iš namų prievarta.

Antstolė Sonata Vaicekauskienė portalui Balsas.lt sakė, jog gruodžio 30 dieną ji galės įvykdyti teismo sprendimą: „Atvyksime su policijos pareigūnais, psichologais ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojais. Policija privalės pašalinti kliūtis, o mes - paimti mergaitę prievarta ir perduoti ieškovams.“

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau D. Kedžio gerbėjai teigė neleisią vykdyti teismo sprendimo ir ketina priešintis. Kokiais būdais, neatskleidžiama.

Praėjusį penktadienį Kėdainių rajono apylinkės teismas patenkino L. Stankūnaites skundą ir nusprendė, jog mergaitė turi būti grąžintas mamai. Tiesa, N. Venckienė apskundė šį sprendimą, tačiau kada jis bus nagrinėtas, kol kas neaišku.

D. Kedžio teta Audronė Skučienė: „Mergaitę kiša po kulkom nežinia kur“

D.Kedžio artimieji pakraupę dėl jo dukters likimo, mat mažylė privalės gyventi su motina, kurios gyvybei gresia pavojus, konspiraciniame bute.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neįsivaizduoju, kaip antstolė ateis į namus ir klykiantį iš siaubo vaiką temps į gatvę. Į teisėjos namus įsiverš suėmimo grupė ir tai darys? Neįsivaizduoju, kaip. Ketiname kreiptis į Seimo narius su prašymu apsaugoti vaiką. Nesuprantu, juk vaikai irgi žmonės, tad turėtų įsikišti Žmogaus teisių gynimo atstovai“, - portalui Balsas.lt sakė D. Kedžio teta Audronė Skučienė.

Anot jos, tokių dalykų nebūtų įvykę nei Baltarusijoje, nei kitoje Europos Sąjungos šalyje: „Tai barbarizmas, stumti vaiką, patyrusį seksualinę prievartą į rankas tam, kurio dėka tai įvyko. Tai tas pats, kai išprievartautai merginai liepti sėstis ant kelių savo skriaudėjui“.

REKLAMA

A. Skučienė akcentavo, jog mergaitė, išvežama į konspiracinį butą, kur dabar saugoma policijos gyvena Laimutė Stankūnaitė, kišama po kulkomis: „Jeigu motinai gresia pavojus gyvybei, tai kaip vaikas ten gyvens? Nuolat teks pergyventi, ar kas nors nesikėsina į juos gyvybę?“.

Be to, L. Stankūnaitė nepateikė Vaiko teisių apsaugos tarnybai pažymos, kur gyvens su dukra. O nurodyti gyvenamąją vietą yra būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų