REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teigiama, kad brangakmeniai yra ne vien dailus papuošalas, bet galėtų pasitarnauti ir kaip stebuklingų savybių turintis daiktas.

Teigiama, kad brangakmeniai yra ne vien dailus papuošalas, bet galėtų pasitarnauti ir kaip stebuklingų savybių turintis daiktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad šie akmenys turi paslaptingą kosminę energiją, todėl jų savininkui gali užtikrinti sėkmingą asmeninį gyvenimą ar finansinę sėkmę. Be abejo, taip paprastai magiškosios brangakmenių savybės neatskleis, tad reikia žinoti, kokius akmenis nešioti, bei kaip tinkamai su jais elgtis.

REKLAMA

Visų pirma ir neabejotinai svarbiausia, yra išsiaiškinti, kokie brangakmeniai jums tinka. Jei jūs išsirenkate jums netinkamą akmenį, nebetenka prasmės ir tai, kaip jūs su juo elgsitės ir jį prižiūrėsite. Realios naudos jums tai neatneštų, nebent tik tai, jog nešiodami brangakmenį atrodytumėte patraukliau. Maža to, nešiodami netinkamus brangakmenius, jūs greičiausiai nusivilsite, jog jie jums nedaro jokio poveikio. Nieko keisto, mat, pasak astrologinės išminties, netinkamas akmuo ir neturėtų daryti jokio poveikio, tad stebuklų laukti nevalia.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad visos žmonijos ir paskiro žmogaus problemos kyla iš gamtos. Mat visa pasaulio tvarka neva kylanti iš gamtos. Todėl ir žmogaus problemų sprendiniai turėtų slypėti gamtoje, pavyzdžiui, brangakmeniuose. Nepaisant to, jog tokių objektų, kaip akmenys, medžiai ar vanduo, stebuklingas poveikis moksliškai vargu ar gali būti įrodomas, bet žmonių tikėjimas jų magiška galia nesiliauja mažėti. Kaip teigia astrologijos mylėtojai, tokių objektų stebuklingas poveikis yra tiesiog faktas, nereikalaujantis įrodymų. Arba kitaip tariant - postulatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tad norėdami išsiaiškinti, koks brangakmenis labiausiai tinka jūsų asmenybei, turėtumėte pasikonsultuoti su apie tai puikiai nusimanančiais žmonėmis. Kuomet išsiaiškinote, koks brangakmenis jums labiausiai dera (pavyzdžiui, pagal jūsų Zodiako ženklą), turėtumėte panagrinėti brangakmenių nešiojimo metodologiją. Kitaip tariant, išsiaiškinti, kaip su juo elgtis, ir kada nešioti. Ne viskas taip paprasta, nes kiekvienas astrologinis akmuo turi savo specifinę valdančiąją planetą, jam derantį metalą, specifinę nešiojimo dieną, laiką ir tik jam būdingą specifinį energetinį procesą. Pagal indiškąją tradiciją yra skiriamos devynios planetos (arba tiksliau, dangaus kūnai) bei joms priskiriami devyni brangakmeniai:

REKLAMA

Valdantysis dangaus kūnas – Saulė. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra rubinas. Rubino pakaitalas – saulės akmuo. Šiam akmeniui tinkamas metalas – auksas. Brangakmenio veikimo diena – sekmadienis, tuomet jį reikėtų būtinai nešioti. Brangakmenio paros laikas - ryte, tekant saulei.

Valdantysis dangaus kūnas – Mėnulis. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra tikrasis perlas. Perlo pakaitalu laikomas mėnulio akmuo. Akmeniui tinkamas metalas – sidabras. Brangakmenį reikia nešioti pirmadienį, 10:30 ryte.

Valdantysis dangaus kūnas – Jupiteris. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra geltonasis safyras. Jo pakaitalas – citrinas. Akmeniui tinkamas metalas - auksas. Brangakmenį reikia nešioti ketvirtadienį, nuo pusės septynių ryte iki saulėtekio.

REKLAMA

Valdantysis dangaus kūnas – Saturnas. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra mėlynasis safyras. Jo pakaitalas – ametistas. Akmeniui tinkamas metalas – geležis arba sidabras. Brangakmenį reikia nešioti šeštadienį, po saulėlydžio.

Valdantysis dangaus kūnas – Marsas. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra koralas. Jo pakaitalas – smulkintas koralas. Akmeniui tinkamas metalas – auksas. Brangakmenį reikia nešioti antradienį, apie vidurdienį.

Valdantysis dangaus kūnas – Merkurijus. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra smaragdas. Jo pakaitalas – oniksas. Akmeniui tinkamas metalas – sidabras. Brangakmenį reikia nešioti trečiadienį, nuo 16:30 iki 17:30.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdantysis dangaus kūnas – Venera. Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra deimantas. Jo pakaitalas – baltasis safyras. Akmeniui tinkamas metalas – baltasis auksas. Brangakmenį reikia nešioti penktadienį, apie pusę 2 po pietų.

Valdantysis dangaus kūnas – Rahu (realiai neegzistuojantis dangaus kūnas, būdingas indų astrologijos tradicijai). Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra granatas. Akmeniui tinkamas metalas – sidabras. Brangakmenį reikia nešioti šeštadienį, vidurnaktį.

Valdantysis dangaus kūnas – Ketu (realiai neegzistuojantis dangaus kūnas, būdingas indų astrologijos tradicijai). Jam priskiriamas astrologinis akmuo yra chrizoberilas. Akmeniui tinkamas metalas – auksas. Brangakmenį reikia nešioti trečiadienį, bet kuriuo paros metu.

REKLAMA

Be to, visi valdantieji dangaus kūnai yra suskirstyti į savotiškas grupuotes, kurios viena su kita „nesutaria“. Pirmajai grupei priklauso Jupiteris, Marsas, Mėnulis ir Saulė. Antrajai grupei priskiriami Saturnas, Venera ir Merkurijus. Rahu ir Ketu yra savarankiški dangaus kūnai, tad jokiai grupei nėra priskirtini ir turi savus „priešus“ ir „draugus“. Toks suskirstymas nulemia, jog skirtingas dangaus kūnų grupuotes reprezentuojantys brangakmeniai negali būti dėvimi ant to paties piršto.

Yra ir dar keletas taisyklių, nurodančių taisyklingus brangakmenių nešiojimo būdus. Kadangi kiekvienas žmogaus rankos pirštas simbolizuoja tam tikrą dangaus kūną, tad ant konkretaus piršto galima mūvėti tik tam tikrus brangakmenius. Štai smilius priklauso Jupiteriui, tad ant jo derėtų mūvėti geltonąjį safyrą. Didysis pirštas atstovauja Saturno planetai, tad ant šio piršto reikėtų nešioti mėlynąjį safyrą ar ametistą. Ant bevardžio, arba Saulei priklausančio piršto, reikia nešioti rubiną. Pirštas mažylis priklauso Merkurijui, tad ant jo reikia mūvėti smaragdą. Nykštys yra pavaldus Venerai, bet pagal tradiciją ant nykščio brangakmeniai nėra nešiojami. Tad Venerai priskiriami brangakmeniai turi būti mūvimi ant šiai planetai draugiškus dangaus kūnus reprezentuojančių pirštų. Likusius dangaus kūnus reprezentuojantys brangakmeniai turėtų būti nešiojami, atsižvelgiant į tiems dangaus kūnams draugiškas planetas. Kitaip tariant, įvertinant, kurios planetos yra linkusios draugauti tarpusavyje.

Teigiama, kad šių nurodymų laikymasis ir teisingas brangakmenių nešiojimas kaip reikiant prisideda prie žmogaus gerovės. Bent jau taip skelbia indų astrologinė išmintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų