REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo mėginimas ginti autorių teises, avansu apmokestinant galutinius vartotojus – ne išeitis, mano bendrovės „Baltic Optical Disc“ vadovas Vidmantas Janulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes pasisakome už autorių teises, bet šiuo įstatymu buvo suinteresuoti ne tikrieji autoriai, o įvairios iš to gyvenančios asociacijos, kurios skuba kuo daugiau nulupti“, – sakė V. Janulevičius portalui Balsas.lt.

REKLAMA

Anot V. Janulevičiaus, parlamentui ką tik priimtą įstatymą teks keisti arba naikinti jau per artimiausius metus, nes dėl panašių dalykų jau vyksta bylinėjimasis kitose šalyse. Kaip pabrėžė verslininkas, savo problemas, „pramušinėdamos“ tokį įstatymą esą mėgino spręsti ir kai kuriuos audiovizualinę produkciją platinančios įmonės, stovinčios ant bankroto slenksčio. V. Janulevičiaus nuomone, visą mokestinę naštą laikmenų pardavėjai perkels ant galutinių vartotojų pečių.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau V. Janulevičiaus klausykitės čia:

Šiuo metu 6 proc. atlyginimas autoriams renkamas tik nuo tuščių laikmenų – garsajuosčių, vaizdajuosčių, mini diskų, CD, DVD, „Blu–ray“ diskų – pardavimo kainos.

Pirmą kartą vaizdo ir garso laikmenos buvo apmokestintos 2004-aisiais, Lietuvai stojant į Europos Sąjungą. Vyriausybė 2007-aisiais nutarimu susiaurino įstatyme numatytą mokestį ir įpareigojo jį rinkti tik už tuščias laikmenas, nerenkant mokesčio už kietuosius diskus. Įstatymo šalininkai aiškina, kad tai padaryti seniai reikėjo, nes laikmenose daugiausiai laikomi kūriniai, už kuriuos autoriams reikia mokėti.

Taip pat skaitykite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų