REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijoje sulaikytas tarptautine narkotikų prekyba įtariamas lietuvis, kuris į Naująją Zelandiją atvyko prieš dešimt metų.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Zelandijos teisėsauga siekia grąžinti jį į šalį, kad būtų įvykdytas teisingumas, rašo dienraštis „New Zeland Herald“.

REKLAMA

Teigiama, kad Lietuvos pilietis Rokas Karpavičius sulaikytas pagal tarptautinį arešto orderį, kai ketino vykti į Turkiją.

Tuo tarpu Latvijos žiniasklaida praneša, kad trečiadienį Rygos oro uoste sulaikyti du į Turkiją ketinę vykti lietuviai, kurių lagaminuose rasta 200 tūkstančių latų. Pinigai nebuvo deklaruoti.

Klaipėdiečiui R. Karpavičiui 1999-aisiais buvo pateikti kaltinimai dėl bendradarbiavimo siekiant į Naująją Zelandiją įvežti kokainą. Jis buvo sulaikytas, tačiau po dvejų metų paleistas už 100 tūkstančių Naujosios Zelandijos dolerių užstatą ir pabėgo iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš metus Oklande į teisiamųjų suolą sėdo keletas asmenų, kaltinamų tarptautiniu narkotikų platinimu ir pinigų plovimu. Vietos žiniasklaida teigė, kad R. Karpavičius, kuriam dabar 31-eri, buvo šios grupuotės vadeiva Europoje.

Byloje buvo minimas epizodas, kad iš Ispanijos siųstoje „Hario Poterio“ knygos nugarėlėje buvo paslėptos 35 LSD tabletės, o ant knygos viršelio rasta R.Karpavičiaus pirštų antspaudų.

Be to, byloje buvo R.Karpavičiaus ir vieno Naujosios Zelandijos mafijos „krikštatėvių“ Ronaldo Brauno (Ronald Brown) pokalbių telefonu įrašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Braunas, kuriam 66-eri, prisipažino į N.Zelandiją įvežęs milijonus dolerių, gautų už narkotikus. Jam skirta 11 metų kalėjimo.

R.Braunas teisme liudijo, kad R. Karpavičiui pavedimais į banko sąskaitas ar per tarpininkus yra sumokėjęs milijonus dolerių.

Bylos duomenimis, tarpininkais yra buvę ir Lietuvos piliečiai. 2007 metais Martynas Cikas su drauge Irina Mejeraite atvyko į N. Zelandiją ir iš R. Brauno gavo maždaug 1,3 mln. JAV dolerių įvairia valiuta. Muitininkams juos sulaikius, rasti ir padirbti pasai.

R. Brauno ir jo sėbrų veiklos pėdsakus pirmieji aptiko Australijos teisėsaugininkai.

2008 metų sausį į Sidnėjų iš Lietuvos atsiųstose granitinėse skulptūrose rasta 28 kilogramai amfetamino, netrukus išsiaiškinta, kad prieš metus buvo gauta tokia pat siunta, o N. Zelandijoje irgi gautos tokios pat siuntos. Visas granitines skulptūras siuntė tas pats asmuo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų