REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susidomėjimas išgarsėjusia prezidento Valdo Adamkaus naujausia knyga „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai“ nuvilnijo iki tolimiausių Lietuvos pakraščių. Biržų rajono knygynuose ir bibliotekose šios knygos nesurandantiems žmonėms nusprendė padėti vietos laikraštis, pradėjęs už nedidelį mokestį nuomoti kelis jos egzempliorius, rašo lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Negavote ar negalite nusipirkti bestseleriu tapusios Prezidento Valdo Adamkaus knygos „Paskutinė kadencija. Prezidento dienoraščiai“? „Šiaurės rytai“ siūlo ją paskolinti 10-čiai dienų už 10 litų. Skaitantys greičiau – sutaupys“, – toks skelbimas pasirodė Biržų krašto laikraštyje „Šiaurės rytai“ bei jo internetiniame tinklalapyje.

REKLAMA

Norintiems pasiskolinti knygą, tereikia ateinant į redakciją atsinešti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Kaip sakė „Šiaurės rytų“ redaktorė Rasa Penelienė, iki šiol redakcijoje buvo galima tik nusipirkti kai kurių leidyklų išleistų naujų knygų.

Redaktorės nuomone, nemažai daliai rajono gyventojų ši knyga neprieinama ir dėl nemažos kainos – mokėti beveik pusšimtį litų už ją gali tikrai ne visi. Iš leidyklos nusipirktus keturis Prezidento memuarų egzempliorius redakcija ėmė nuomoti nuo gruodžio 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Per mažiau nei mėnesį redakcijoje knygą buvo išsinuomavo jau 10 biržiečių, dauguma jų – vyresnio amžiaus.

Susidomėjimas prezidento atsiminimų knyga toks didelis, kad visi keturi redakcijos nupirkti egzemplioriai keliauja iš rankų į rankas, o norintys juos pasiskolinti rašomi į eilę.

Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos skaitytojai šios V. Adamkaus knygos kol kas dar nesulaukė. Bibliotekininkės nuomone, nemokamą ir efektingą reklamą prezidento memuarams padarė prokurorai, ėmę aiškintis, ar joje nėra atskleistos valstybės paslaptys. Būtent prasidėjus viešoms diskusijoms apie šią knygą, biržiečiai ypač ja susidomėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol panašaus populiarumo prieš keletą metų buvo sulaukusi skandalinga Vytauto Petkevičiaus knyga „Durnių laivas“. Biržiečiai ja susidomėjo po to, kai pretenzijas knygos autoriui ėmė reikšti politikas Vytautas Landsbergis.

Biržų knygynuose naujausios V. Adamkaus knygos šiuo metu įsigyti taip pat nepavyks. „Pardavėm visus 50 egzempliorių, iki švenčių tikrai daugiau negausim“, – sakė vieno knygyno darbuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų