REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ne vienerius metus trukusių kalbų apie visuotinį nekilnojamojo turto apmokestinimą parlamentarai vakar žengė pirmąjį žingsnį – kitąmet plačiau kišenę teks atverti brangaus turto savininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas vakar ypatingos skubos tvarka priėmė Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pataisas, kuriomis 1 proc. metiniu tarifu bus apmokestinama asmens ar šeimos turimo viso nekilnojamojo turto dalis, viršijanti 1 mln. litų.

REKLAMA

Paskubomis svarstytas projektas vertinamas itin prieštaringai, nes į dienos šviesą jis buvo ištrauktas likus vos kelioms dienoms iki kitų metų biudžeto priėmimo.

Už brangaus nekilnojamojo turto apmokestinimą balsavo 76 Seimo nariai, prieš – 5, susilaikė 21.

Konservatorius Rimantas Dagys pritarė, kad dokumentas nėra tobulas, bet aiškino, kad pradžia niekada ir nebūna be trūkumų: „Jeigu dabar nepriimsime šio mokesčio, niekada jo ir neįvesime“.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie parlamentarai dar bandė įrodinėti, kad brangaus turto savininkai, į kurių kišenę įstatymų leidėjai dabar nukreipė savo žvilgsnius, įstatyme ras spragų ir išvengs mokesčių.

Brangaus nekilnojamojo turto apmokestinimui priešinosi ir vienas turtingiausių Seimo narių Jonas Jagminas.

Prabangų namą prestižiniame sostinės Turniškių rajone ir dar kelis butus Vilniuje bei namą Palangoje turintis politikas aiškino, kad nustatomas naujas mokestis yra nekorektiškas, nes supriešina visuomenę, rūšiuoja ją į gerus ir blogus: „Blogiečiais tampa tie, kurie kažkada užsidirbo ir pasistatė gražesnį butą, namą ar sodybą. Būtent šie žmonės kūrė gerovę ir kitiems, o už tai dabar yra smerkiami ir pašiepiami“, – rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų