REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11-ąją, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai surengė akciją "Vėliava", kurios metu tikrino, ar miestiečiai ir įstaigos yra iškėlę valstybinę vėliavą, kaip to reikalauja įstatymai.
Akcijos metu nustatyta, kad 368 vietose prie pastatų nebuvo iškelta valstybinė vėliava.

REKLAMA
REKLAMA

Jų policininkai pasigedo S.Daukanto, Gėlių, Karaliaus Mindaugo, Sedos, Luokės, Saulėtekio, Kauno, Masčio, Lygumų, Vilniaus, S.Neries, Respublikos, Muziejaus, Plungės gatvėse gyvenančių telšiškių namuose ir čia įsikūrusiose įstaigose.

REKLAMA

Pasak Telšių policijos pranešimo, valstybinės vėliavos neiškėlusių pastatų savininkus ar valdytojus šią savaitę aplankys šias gatves aptarnaujantys apylinkių inspektoriai.

Jie žodžiu įspės laikytis valstybinės vėliavos ir kitų vėliavų kėlimo ir naudojimo reikalavimų bei supažindins su galima administracine atsakomybe už administracinių teisės pažeidimo kodekso 188(1) straipsnio ",Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas" nesilaikymą. Už tai gresia piniginė bauda nuo 10 iki 120 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, akcijos metu Telšių rajono policijos komisariate buvo gautas vienas telefoninis daugiabučio gyvenamojo namo gyventojo pranešimas. Telšiškis skundėsi, kad namo komendantas neiškėlė valstybinės vėliavos.

Šiame name apsilankius policijos pareigūnams bei įspėjus namo komendantą vėliava buvo iškelta.

"Deja, tenka konstatuoti, kad žymi dalis visuomenės nesilaiko valstybinės vėliavos iškėlimo ir naudojimo reikalavimų. Neretai vėliavos visiškai neiškeliamos arba iškeliamos, tačiau nesilaikoma vėliavos kėlimo reikalavimų, vėliavos neretai būna išblukusios ar apiplyšusios. Akivaizdu, kad pagarba valstybinei vėliavai nuo Nepriklausomybės atkūrimo yra sumažėjusi", - sako Telšių policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų