REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saifas al Islamas Gaddafis, nuversto Libijos lyderio Muammaro Gaddafio sūnus, po sulaikymo dar nebuvo susitikęs su advokatu, sakė žmogaus teisių gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA

„Human Rights Watch“ atstovas Fredas Abrahamsas sakė BBC, kad Saifas al Islamas nesiskundė dėl to, kaip su juo elgiamasi nelaisvėje. Žmogaus teisių gynėjų organizacijos atstovas paragino Libijos valdžią kiek įmanoma greičiau leisti sulaikytajam susitikti su advokatu.

REKLAMA

Saifas al Islamas buvo sulaikytas praėjusį mėnesį, kai, kaip įtariama, bandė pasprukti iš šalies. Jis yra aukščiausias buvusio režimo atstovas, kurį sulaikė naujoji Libijos valdžia.

F. Abrahamsas sakė, kad Saifo al Islamo fizinė būklė gera, bet jam pasirodė, kad sulaikytasis ne visai supranta, kad nebėra vienas iš galingiausių žmonių Libijoje. Saifas al Islamas skundėsi, kad nors jį ir lanko pareigūnai, jam neleidžiama susitikti su tais žmonėmis, kuriuos jis pats norėtų pamatyti.

REKLAMA
REKLAMA

Libijos prokurorai sakė, kad leis sulaikytajam susitikti su advokatu, kai tik jis bus perkeltas į saugią sulaikymo įstaigą sostinėje Tripolyje.

Saifas al Islamas yra Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) ieškomų asmenų sąraše. Jis kaltinamas nusikaltimais žmoniškumui. TBT sutiko, kad buvusio Libijos lyderio sūnus būtų teisiamas Libijoje. Libijos ministras pirmininkas Abdurrahimas al-Keibas pažadėjo, kad Saifo al Islamo teismas bus sąžiningas ir nešališkas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų