REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Justina Muliuolytė, Tadas Jonauskis ir Lukas Rekevičius buvo pripažinti geriausiais Europan'11 konkurse su projektu “Multitalented City" Reims mieste, Prancūzijoje.

Justina Muliuolytė, Tadas Jonauskis ir Lukas Rekevičius buvo pripažinti geriausiais Europan'11 konkurse su projektu “Multitalented City" Reims mieste, Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Multitalented city“ projektas buvusio universiteto miestelio teritorijoje siūlo strategiją, kaip merdintis miesto pakraštys galėtų transformuotis ir tapti nauju centru. Projekto vedantis elementas yra penkios aikštės, kurios jungiasi į platesnę viešų erdvių sistemą bei kuria naują identitetą. Darnus gyvenimo būdas tiesiogiai susiejamas su erdvine teritorijos organizacija. Aikštė tampa kasdieninio gyvenimo dalimi: įvairios funkcijos yra grupuojamos į klasterius, kiekviena aikštė turi savitą identitetą, ji tampa kasdieniniu tvarių technologijų organizavimo pagrindu. Dabartiniai universiteto pastatai bei erdvės yra integruojami į naują struktūrą, nubrėžiant naujų aikščių ribas, bei transformuojant pastatus ir suteikiant jiems naujas funkcijas.

REKLAMA

Jauni architektai laimėjo tarptautinį konkursą Prancūzijoje (nuotr. Organizatorių)Jauni architektai laimėjo tarptautinį konkursą Prancūzijoje (nuotr. Organizatorių)

Kas du metus vykstantis Europan konkursas rengiamas tarptautinės asocijacijos, kuri vienija 20 Europos šalių. Įvairių institucijų atstovai renkasi į tarptautinį forumą, kuriame aptariamos aktualios Europos miestų problemos, bei išrenkamos konkurso teritorijos. Jauni, iki 40 metų, Europos architektai turi galimybę rinktis iš vidutiniškai 50 siūlomų teritorijų visoje Europoje, kurias vienija bendros aktualios Europan temos. Antro forumo metu tarptautinė komisija bei miestų atstovai aptaria pateiktų konkursinių darbų aktualumą, novatoriškumą, konceptualumą, ir išrenka laimėtojus. Laimėjusių projektų autoriai gauna teisę toliau vystyti bei realizuoti konkursinius darbus.



Šių metų Europan'11 sesijos metu buvo pateikti 1826 darbai 49-iose teritorijose, viso 17-oje šalių.

Prancūzijoje Europan komitetas atrinko šešias teritorijas, kurioms buvo pateikti 239 darbai. Šių metų lapkričio mėnesį geriausi Prancūzijos teritorijoms pateikti projektai, kartu su atrinktais kitose šalyse, buvo vertinami ir lyginami tarptautiniame miestų forume Osle, Norvegijoje. Projektai, pasiūlę inovatyvius sprendinius, kompleksiškiausiai nagrinėjantys urbanistinius miesto evoliucijos procesus, buvo paskelbti nugalėtojais. Laimėtojai pasiūlė išbaigtas komplikuotų teritorijų vystymo strategijas ir sugebėjo neprisirišti prie pavienių architektūrinių detalių. 18 Prancūzijos darbų buvo padalinti į 5 nugalėtojus, 6 antrąsias vietas, bei 7 paskatinamąsias premijas. Lietuvių komanda yra vienintelė užsieniečių komanda šiemet laimėjusi Europaną Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų