REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas atmetė banko vadovų advokatų skundus dėl jų suėmimo ir paliko galioti sostinės Antrojo teismo sprendimą abu suimti.

REKLAMA
REKLAMA

Išnagrinėjęs banko vadovų Raimundo Baranausko ir Vladimiro Antonovo gynėjų Irmanto Dobilo ir Gyčio Kaminsko skundus, Vilniaus apygardos teismas atmetė jų prašymus panaikinti Vilniaus antrosios apylinkės teismo sprendimą skirti jų suėmimus.

REKLAMA

R. Baranauskas žinojo, kad jo ieško teisėsaugininkai, buvo susisiekęs su advokatais, vėliau slapstėsi nuo teisėsaugininkų“, – rašoma teismo nutartyje.

Be to, iš žiniasklaidos žinodamas apie jam pateiktus įtarimus, neatvyko į apklausą, o išvyko iš Lietuvos į Jungtinę Karalystę, kur ir buvo sulaikytas, o vėliau paleistas už užstatą.

Banko darbuotojai patvirtino matę R. Baranauską banke po to, kai prabilta apie pažeidimus banke. V. Antonovas, kurio gyvenamoji vieta yra kitoje valstybėje, svečiavosi banke tik lapkričio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA

Abu įtariamieji, anot teismo, žinojo apie pažeidimus, pinigų srautų judėjimus, turėjo sąskaitų kitų valstybių bankuose.

„Nors abu yra neteisti, turi šeimas ir gyvenamąją vietą, jie žinojo, kad įtariami pasisavinę didelės vertės turtą, padarę sunkius nusikaltimus, nebuvo kliūčių atvykti pas teisėsaugininkus. Juolab, kad advokatai atnešė jiems šaukimus, kurių nė vienas nepriėmė“, –  po teismo posėdžio sakė Vilniaus apygardos prokuroras G. Tarasevičius

Anot jo, Baudžiamojo proceso kodeksas neprieštarauja, kad šaukimai būtų įteikti per kitus asmenis: „Negali teisėsaugininkai apklausti juos virtualiu būdu, nes su įtarimais R. Baranauskas ir V. Antonovas privalo būti supažindinti asmeniškai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Tarasevičius prasitarė, kad Anglijos teismui atsisakius juos išduoti Lietuvai, yra galimybė teisti banko vadovus jiems nedalyvaujant: „Yra surinkta pakankamai įrodymų ir faktų, kurie leistų tai daryti“.

R. Baranausko ir V. Antonovo advokatai į teismą neatvyko.

Anglijos teismas rinksis tik gegužę, tad Lietuvos teisėsaugininkai turi laiko surasti likusį banko turtą užsienio valstybėse.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Snoro“ byla: V. Antonovas ir R. Baranauskas apskundė suėmimą

R. Baranauskas ir V. Antonovas teismui skundžia sprendimą dėl jų suėmimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų