REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas skaitys Kremliuje savo metinį pranešimą RF Federaliniam Susirinkimui.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių pranešimui buvo numatyta lapkričio 23-ioji, bet vėliau Kremliuje buvo nuspręsta, kad pirma „Vieningosios Rusijos“ suvažiavime kalbą pasakys kandidatas į prezidentus Vladimiras Putinas. Be to, buvo prieita išvada, kad bus tikslinga kreiptis jau į naujos sudėties Valstybės Dūmą po gruodžio 4-osios rinkimų.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad sprendimas buvo kaip niekada teisingas. Kaip žinoma, po rinkimų situacija šalyje šiek tiek pasikeitė: piliečiai suprato, jog nori realių permainų ir pavargo nuo to, kad valdžia jų negirdi ir nenori girdėti. Metinio pranešimo lapkričio versijoje D. Medvedevas ketino susumuoti savo prezidentavimo rezultatus ir papasakoti apie savo planus premjero poste, o dabar svarbiausias skyrius bus politika, sakė laikraščiui „Vedomosti“ valdininkai, susipažinę su teksto turiniu.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jų, D. Medvedevas gali konstatuoti, kad pastarųjų dienų įvykiai pademonstravo būtinybę demokratizuoti ir ekonominį, ir visuomeninį politinį gyvenimą, todėl čia dera priminti „didelės“, atviresnės vyriausybės projektą.

Ekonomikos klausimai dabar, matyt, pasitrauks į antrą planą, ypač turint omenyje galimą antrą krizės bangą, užtat D. Medvedevas gali išplėtoti V. Putino idėją vėl rinkti gubernatorius ir pasiūlyti, kad ši procedūra būtų taikoma jau nuo pavasario.

D. Medvedevas yra už rinkimų instituto akūrimą, patvirtino laikraščiui šaltinis Kremliuje. Jis taip pat gali pasiūlyti grįžti prie vienmandačių apygardų rinkimuose į Valstybės Dūmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaltiniai „Vieningosios Rusijos“ partijoje leidiniui sakė, kad prezidento administracija iš esmės jau parengė įstatymo projektą dėl gubernatorių rinkimo tvarkos pakeitimo. Jie taip pat pažymėjo, kad po gruodžio 4-osios Kremliuje buvo planuojama iki prezidento rinkimų pakeisti nepopuliariausius gubernatorius, bet dabar šie planai nebeturi prasmės.

Tai, kad įstatymas, keičiantis gubernatorių rinkimo tvarką, gali būti priimtas jau 2012 metais, patvirtino ir Federacijos Tarybos pirmininkė Valentina Matvijenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų