REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausiais metais galima tikėtis naujos klasės kompiuterių pasirodymo. Vartotojai galės juos nuolat nešioti ant savo kūno.

REKLAMA
REKLAMA

Tikėtina, kad po kelių metų „Siri“ pagalbininkė įsikurs ant „Apple“ gerbėjų riešo, o jos kolega iš „Google“ – akiniuose, į kurių stiklus bus perduodama reikiama informacija.

REKLAMA

Naujasis įrenginys susisieks su kišenėje ar krepšyje esančiu išmaniuoju telefonu arba planšetiniu kompiuteriu, ir perduos jiems vartotojo komandas.

Teigiama, kad tokius įrenginius nepriklausomai viena nuo kitos kuria kompanijos „Apple“ ir „Google“.

„Apple“ būstinėje projektuojama kažkas vizualiai panašaus į grotuvą „iPod“. Įrenginys galės priimti komandas balsu, kaip ir „iPhone 4S“ „Siri“ pagalba. Neatmetama galimybė, kad pasirodys ir kiti įvairiuose kūno dalyse tvirtinami aparatai.

REKLAMA
REKLAMA

Nešiojamas prietaisas greičiausiai susisieks su galingesniu įrenginių (kišenėje arba krepšyje esančiu „smartfonu“ arba planšete) ir perduos į jį vartotojo komandas, atvaizduodamas gautą informaciją savo ekrane. Panašūs įrenginiai išmaniesiems telefonams jau egzistuoja, tačiau jų funkcionalumas kol kas yra labai ribotas.

Turimais duomenimis, „Google“ taip pat kuria panašų įrenginį, tačiau pasirinko kitokį kelią – į akinius su permatomais ekranais vietoje stiklų įmontuotą kompiuterį. Manoma, kad toks įrenginys galės savarankiškai (be išmaniojo telefono) prisijungti prie interneto, o duomenys greičiausiai bus apdorojami „debesyje“. Kita vertus, toks aparatas galės susijungti su „Android“ išmaniaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašius akinius jau kuria „Google“ partnerė kompanija „Samsung“. Balso valdymas greičiausiai bus vykdomas per „Siri“ analogą – „Majel“.

Teigiama, kad interneto gigantas naujo įrenginio kūrimui į savo laboratoriją pasikvietė buvusius „Nokia“ ir „Apple“ darbuotojus.

Informacijos apie ateities kompiuterių pasirodymo datą informacijos kol kas nėra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų