REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikos valstijų politikai šiemet pristatė daugiau su imigracija susijusių įstatymų projektų nei 2010 metais, tačiau tik menka dalis jų iš tiesų buvo įgyvendinti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak specialistų, šoktelėjęs panašaus pobūdžio projektų skaičius demonstruoja valstijų nusivylimą federalinės valdžios veiksmais dėl nelegalios imigracijos pažabojimo.

REKLAMA

2010 metais imigracijos sugriežtinimus pristačiusios Arizonos pavyzdžiu šiemet pasekė Alabama, Džordžija, Indiana, Pietų Karolina ir Juta, tačiau didžioji dalis šių užmojų buvo nuslopinti federaliniuose teismuose.

„Kitaip tariant, amerikiečiai susirūpinę dėl nelegalios imigracijos masto šalyje ir bando tai bent šiek tiek pažaboti, tačiau iš esmės šios pastangos galiausiai tampa tarsi imigracijos žaidimais teismuose“, – tikino analitikė Ann Morse.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, kai Arizona sulaukė nežabotos įvairių imigrantų organizacijų bei Lotynų amerikiečių kritikos, Kalifornija pasuko skirtingu keliu – šiemet ji patvirtino įstatymą, leidžiantį nelegaliems imigrantams lankyti koledžą ir už studijas mokėti tiek pat, kiek JAV piliečiai.

Remiantis Ann Morse pateiktais duomenimis, 2011 metais šalyje iš viso buvo pristatyti 1607 su imigracija susiję įstatymų projektai. Palyginimui, 2010-aisiais šis skaičius siekė 1400, kurių tik 208 buvo įgyvendinti.

„Su nelegalia imigracija susijusios problemos niekur nedings, – kalbėjo Virdžinijos valstijos senatorius Johnas Watkinsas. – JAV federalinei valdžiai nesugebant rasti vieningo sprendimo, tokie imigracijos žaidimai tęsis ir toliau.“

Pasak Ann Morse, aštuonioms valstijoms, besiribojančioms su Meksika, 2011 metais nepavyko įgyvendinti nė vieno pristatyto imigracijos projekto.

Parengta pagal Reuters.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų