REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos sporto žurnalistai išrinko geriausius 2011 metų sportininkus. Geriausios komandos moninacijoje  vienbalsiai nugalėjo Lietuvos vaikinų (iki 19 metų) krepšinio rinktinė, o geriausiu metu treneriu pripažintas jos stretegas Kazys Maksvytis.

REKLAMA
REKLAMA

Nugalėtojus pasveikinęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, paklaustas ar ši komanda galėtų iškovoti olimpinį medalį, juokavo: „gal pradžiai užtektų ir sidabro.“

REKLAMA

„Man metai buvo geri. Mano abu sūnūs laimėjo po aukso medalį, tad kaip tėvas negaliu būti nepatenkintas. 11 numeriukas ant visų medalių dėtas. Pasaka“, – po renginio pridūrė legendinis krepšininkas. Jo sūnus Tautvydas su šia komanda tapo pasaulio jaunimo čempionu.

K. Maksvytis neslėpė su jaunimo komanda dar turintis ambicingų planų ateityje.

„Šis įvertinimas tikrai netikėtas. Aplenkti savo krepšinio kolegas, iki kurių man dar toli kaip jaunam specialistui, yra džiugus pasiekimas. Džiaugiuosi už savo vaikinus, kurie mane atvedė į šį apdovanojimą", – džiaugėsi strategas.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar galima sakyti, kad su šia komanda augote ir jūs? – žurnalistai paklausė K. Maksvyčio.

– Taip ir vis dar augu. Mums dar liko vienas Europos čempionatas šią vasarą. Tikriausiai  ten žaisime be savo lyderio Jono Valančiūno, kuris bus vyrų rinktinėje. Dar yra maža viltis, kad jis padės ir mums, bet ji labai maža. Mūsų tikslas nugalėti šiame čempionate. O vėliau jų kelias tęsis vyrų rinktinėje.

– Jūsų komandos krepšininkai sakė, kad gali jus vadinti ir tėčiu, ir draugu. Kaip surandate aukso viduriuką ir bendraujate su komanda?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Paprasčiausiai mes kartu užaugome ir labai gerai vienas kitą pažįstame. Aš kaip treneris žinau, kurį reikia pabarti, kuriam negalima sakyti griežto žodžio, kurį reikia paskatinti. Ir jie taip pat pažįsta mane. Tai ir yra mūsų jėga.

Auksinės komandos gynėjas Deividas Pukis teigė, kad jaunosios komandos sėkmės priežastis – draugystė.

„Labai smagu, kad taip įvertino mūsų komandą, apdovanojimas sugrąžino geras emocijas. Dabar belieka laukti vasaros ir vėl kautis aikštelėje“, – kalbėjo krepšininkas.

REKLAMA

– Kur jūsų komandos sėkmės paslaptis? – žurnalistai paklausė D. Pukio.

– Esame labai geri draugai. Ne tik vasarą, bendraujame ir kai žaidžiame skirtinguose klubuose. Komandoje visi vienas kitą supranta.

– Daug kas kalba, kad būtent ši komanda yra Lietuvos krepšinio ateitis. Kaip jaučiatės taip vertinami?

–Tai duoda kažkokį stimulą nesustoti, siekti aukštumų ir neužmigti ant laurų. Žmonės mato tik gerą, mes stengiamės gerus rezultatus ir rodyti.

– Ką šiai komandai reiškia treneris?

– Treneris yra toks, koks ir turi būti. Duoda gerų patarimų, kai esame atsipalaidavę, užrėkia. Mūsų bendravimo atmosfera labai gera, treneris turi būti autoritetas, bet su juo galima pašnekėti ir kaip su draugu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų