REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus komercinio arbitražo teismas pirmadienį išnagrinėjo bylą pagal antrąjį AB „Kauno energija“ ieškinį dėl papildomų 12,35 mln. litų netesybų priteisimo iš UAB„Kauno termofikacijos elektrinė“. Buvo priimtas „Kauno energijai“ palankus sprendimas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl netinkamo prievolių pagal Investicijų susitarimą (tarp „Gazpromo“ valdomos elektrinės ir „Kauno energijos“) vykdymo teismas nusprendė ieškovės „Kauno energijos“ naudai priteisti iš Kauno termofikacijos elektrinės 7,053 mln. litų baudą. Komercinio arbitražo teismo sprendimu, taip pat buvo priteistos palūkanos nuo šios sumos ir dalies bylinėjimosi išlaidų kompensacija.

REKLAMA

Šis teismo sprendimas yra galutinis ir privalomas ginčo šalims. Tačiau per tris mėnesius nuo sprendimo priėmimo dienos jis dar gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

ELTA primena, kad 2010 metais pagal pirmąjį „Kauno energijos“ ieškinį iš Kauno termofikacijos elektrinės buvo priteista 5,4 mln. Lt bauda, taip pat ir palūkanos nuo šios sumos bei dalies bylinėjimosi išlaidų kompensacija.

Iš viso iš abiem ieškiniais pareikštų reikalavimų (17,7 mln. Lt) „Kauno energijai“ buvo priteista 12,5 mln. litų netesybų (baudos).

REKLAMA
REKLAMA

Vos už maždaug 100 mln. Lt „Gazpromo“ 2003 metais privatizuota Kauno elektrinė, pasak investuotojų, turėjo į Kauno energetiką investuoti apie 400 mln. Lt. Tačiau „Gazpromas“ pažadų nesilaiko, netgi viešai išplatino žinią apie elektrinės Kaune pardavimą.

Kaip Kauno meras Andrius Kupčinskas yra teigęs naujienų agentūrai ELTA, konservatorių paskaičiavimu, miestas per nepilną dešimtmetį energetikoje iš viso prarado maždaug 350 mln. litų investicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų