REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų Sąjūdis, nepaisant savo retorikos, padėjo vėl padidinti Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą viešbučiams nuo 9 iki 21 proc. Dauguma kitų koalicijos partnerių padarė tą patį.

REKLAMA
REKLAMA

Balsavimo rezultatai, skelbiami Seimo svetainėje, http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=–12897&p_var=2,  rodo, kad viešbučiams, kurių įnašai į biudžetą augo visus praėjusius metus, PVM vėl didinamas. Iš visos valdančiosios koalicijos narių už lengvatos palikimą balsavo vienintelis Ekonomikos komiteto pirmininkas Dainius Budrys.

REKLAMA

„Be viso kito, buvau šokiruotas premjero Andriaus Kubiliaus pasisakymo, kad verslas uždirbo iš lengvatos, vadinasi jį reikia dar labiau apmokestinti. Išeina taip, kad verslo nereiktų smaugti tik tuomet, jei jis dirbtų į nuostolį? Šitoks požiūris yra visiškas ir nedovanotinas absurdas“, – teigė D. Budrys.

Dar prieš metus ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigė, kad PVM viešbučiams gali būti mažesnis. „Daugelis valstybių turi tokio pusinio tarifo požiūrį į šitą sektorių ir manau, kad galima tą svarstyti – yra tam tikros motyvacijos, skirtingai nuo šiaip lengvatų vienai ar kitai interesų grupei. Eksporto motyvas čia iš tikrųjų yra stiprus.“

REKLAMA
REKLAMA

Lengvatinis tarifas, anot ministrės, tuomet galėjęs galėtų būti 9 procentai. Pasak jos, biudžetas dėl to, galėjęs netekti iki 10 mln. litų pajamų. Netekties, kaip teigia oponentai, nebuvo, o vien papildomos pajamas, kurios išaugo penktadaliu. Nepaisant to, vykdydami partinį susitarimą Seimo nariai vadovavosi kitokiais skaičiavimais.

Taip pat skaitykite:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų