REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiąsias šventes ir naujuosius metus BTV televizija pasitiko permainomis programų tinklelyje. Būtent čia lapkričio pabaigoje prieglobstį rado „kūrybinių atostogų išleistas“ laidos „Dar pažiūrėsim“ kolektyvas, o beveik tuo pat metu buvo atsisakyta nuo sezono pradžios rodytos linksmosios „Penktadienio fiestos“. Nors, anot televizijos atstovų, šie pasikeitimai tarpusavyje nesusiję, BTV sieks sustiprinti būtent humoristinių laidų turinį, taigi dar šiame sezone žiūrovai turėtų sulaukti mažiausiai vienos nuotaikingos naujos laidos.

REKLAMA
REKLAMA

Anot BTV atstovės spaudai, Jūratės Žuolytės, „Penktadienio fiestos“ laida buvo nutraukta po to, kai su kūrybine grupe baigėsi sutartis. „Planas toks ir buvo, kad kuomet pasibaigs sutartis, žiūrėsime, kaip laidai sekėsi gyvuoti, o tada spręsime. Kadangi tikėjomės, kad reitingai bus geresni nusprendėme vietoje to imti „patikrintą produktą“, ‒ tvirtino ji. Televizijos atstovų teigimu, nesutarimų su „Penktadienio fiestos“ kūrybine komanda nebuvo.

REKLAMA

Aktoriams suteikia daug laisvės

„Mano laida“ „Mano laida“ aktorių kolektyvas (nuotr. BTV)„Mano laida“ aktorių kolektyvas (nuotr. BTV)

Kadangi teisės į „Dar pažiūrėsim“ laidos pavadinimą priklauso buvusiems darbdaviams, kūrybinė komanda į BTV atsikraustė su nauju pavadinimu „Mano laida“. „Jie gali tęsti, ką darė iki šiol, palikta didelė kūrybinė laisvė. Labai pasitikime jais kaip aktoriais ir tikimės, kad čia jie ras galimybių pasireikšti“, ‒ situaciją apibūdino J. Žuolytė.

REKLAMA
REKLAMA

BTV kūrybos prodiuserio Manto Kazlausko teigimu, kaip ir kiekvienai kūrybinei komandai „Manos laidos“ autoriams keliami aukšti kokybės reikalavimai. „Stengiamės atsižvelgti į savų žiūrovų pageidavimus, jų komentarus. Džiaugiamės, kad mūsų žiūrovai yra aktyvūs ir reaguoja į kiekvieną pasikeitimą. Po kiekvienos laidos šnekamės apie vienokią ar kitokią turinio adaptaciją“, ‒ sakė jis, taip pat patvirtindamas, kad „Mano laidos“ kūrėjams kaip menininkams paliekama daug laisvės.

„Džiaugiuosi šia komanda, nes jie turi daug idėjų, minčių. Kiekvieną kartą jie pasiūlo kažką naujo, o kaip tai pavyksta įgyvendinti, gali spręsti televizijos žiūrovai. Publika vis dar įpratusi juos matyti kitur, tačiau pamažu atranda juos ir mūsų kanale“, ‒ pridūrė M. Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rengiamos naujos humoristinės laidos

Anot M. Kazlausko, „Mano laidos“ atsiradimas ir „Penktadienio fiestos“ dingimas neturi jokio priežastinio ryšio. „Tai nebuvo daroma žiūrint vien į reitingus. Taip, mes siekiame kanalo pakilimo ir žiūrime, ko nori mūsų žiūrovas, kuris atranda atsinaujinusią mūsų televiziją. Abiejų laidų reitingai buvo kylantys, o „Penktadienio fiestos“ dingimą iš eterio sąlygojo pasirengimas naujam projektui, kuri bus panašus“, ‒ komentavo jis, pridurdamas, kad laidos žanras nerado vietos tinklelyje.

REKLAMA

„Penktadienio fiesta“ (nuotr. BTV)„Penktadienio fiesta“ (nuotr. BTV)

Kad pastarojo meto permainos atspindi siekį sustiprinti būtent humoristinio pobūdžio laidas savo programoje, Balsas.lt patvirtino ir M. Kazlauskas. „Viena iš svarbiausių mūsų vizijų ir siekių, kad BTV televizijoje atsirastų ne vienas ir ne du projektai, susiję su gera nuotaika, humoru. Jei kiti kanalai šneka, kad Lietuvoje yra blogai ir „piešia“ situaciją tamsiomis spalvomis, mes norime suteikti žiūrovui smagią pramogą, kad grįžęs po dienos darbų, prisiklausęs, kaip viskas yra blogai, įsijungęs mūsų kanalą galėtų pakelti sau nuotaiką“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

Naujos humoristinės laidos, o galbūt ir ne vienos pasirodymo BTV eteryje žiūrovai gali tikėtis ja artimiausiu metu. „Šiuo metu deramės su keletu lietuvių prodiuserių dėl naujų projektų, taip pat žiūrime ir į užsienio laidų formatus. Keletą netgi turime įsigiję ir praktiškai ruošiamės kūrybos darbams“, ‒ anonsavo M. Kazlauskas.

Naujas komandos narys – V. Cololo

Žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos, esą naujos laidos BTV eteryje vedėju galėtų tapti Justinas Jankevičius nepatvirtino nei televizijos atstovai, nei pats humoristas. „Net nežinau, ką pasakyt. Jeigu kas nors pasiūlys vest kokią laidą, galbūt ir sutiksiu, o kol kas nelabai netgi žinau apie ką kalbama“, ‒ stebėjosi J. Jankevičius, primindamas, kad nors neturi įsipareigojimų jokiai televizijai, su BTV iki šiol jam bendradarbiauti neteko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau žinoma, kad prie televizijos komandos tikrai prisijungs Vitalijus Cololo. „Jis turi tikrai gerą humoro jausmą, lietuviško humoro pojūtį. Jis ir pats turi minčių, kuriuos aktorius galėtume pakviesti į būsimą laidą, mes taip pat siūlysime savo kandidatus“, ‒ kalbėjo M. Kazlauskas.

Naujaisiais metais bus ir toliau bus rodoma „Mano laida“, taip pat turėtų atsirasti komiškų situacijų šou, kuris yra kuriamas šiuo metu. BTV atstovai užsimena ir apie humoristinio mini serialo atsiradimo galimybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų