REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius ragina Vyriausybę peržiūrėti nutarimą dėl kelių naudotojo mokesčio didinimo visoms šalies įmonėms, nes ekonominių pervežimų skaičius ir taip mažėja, o padidinti mokesčiai privers pervežimų bendroves aplenkti Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak LSDP frakcijos seniūno, paslapčiomis, nediskutuojant viešai, priimtas nutarimas padidins mokesčių naštą ir krovinių vežimo, ir keleivių pervežimo bendrovėms, tokiu būdu sąlygos verslui sunkmečiu dar labiau bloginamos.

REKLAMA

„Nuo rugsėjo pastebimas pervežimų sumažėjimas, tendencijos tikrai nedžiugina nei verslininkų, nei pačios valstybės, nes surenkama mažiau pajamų į biudžetą. Padidintas kelių mokestis dar labiau smogs šiam verslui. Krovinių vežėjai padidintą kelių mokestį pajus iš karto, ir tai darys neigiamą įtaką konkurencingumui. Šoktelėjus kelių mokesčiui – tranzitu vykstantys vežėjai Lietuvą stengsis aplenkti. Todėl manome, kad Vyriausybė privalo atsižvelgti į sprendimo ekonominę naudą ir šį nutarimą peržiūrėti“, – sako LSDP frakcijos lyderis A. Butkevičius.

Anot žiniasklaidos, Vyriausybė patyliukais padidino kelių mokestį verslo įmonėms. Manoma, kad kelių naudotojo mokestis visoms šalies bendrovėms kitąmet išaugs 2–3 kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų