REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kim Jong-ilas, buvęs Šiaurės Korėjos lyderis, valdęs vieną iš skurdžiausių šalių visame pasaulyje, šeštadienį mirė.

REKLAMA
REKLAMA

69 metų amžiaus Kim Jong-ilas buvo žinomas savo dekadentiško ir ekscentriško pomėgio iškraipyti tiesą apie savo biografiją. Balsas.lt siūlo pažvelgti į ABC News sudarytą dešimties kontroversiškiausių faktų apie Kim Jong-ilą sąrašą.

REKLAMA

Filmų mylėtojas

Kim Jong-ilas buvo aistringas kino gerbėjas. Teigiama, kad jo kolekcijoje buvo nuo 10 000 iki 20 000 DVD, daugumą kurių sudarė Holivudo filmai. Tarp jo mėgstamiausiųjų – siaubo filmas „Penktadienis 13", Sylvesterio Stallones veiksmo filmas „Rembo“ ir japonų klasika – „Godzila“.

Šiaurės Korėjos diktatorius taip pat mėgo Hong Kongo veiksmo kiną, na o BBC praneša, kad Elizabeth Taylor buvo jo mėgstamiausia aktorė.

REKLAMA
REKLAMA

Elizabeth Taylor (nuotr.SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Elizabeth Taylor (nuotr.SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Pagrobėjas

1978 metais žymus Pietų Korėjos režisierius Snin Sang-okas buvo pagrobtas Hong Konge, kai tyrė savo žmonos, aktorės Choe Eun-hui, dingimą. BBC pranešė, kad agentai pagrobė Shin Sang-oką ir nuvėžė į Pchenjaną, kur laikė kalėjime ketverius metus.

Režisierių pagrobti įsakė Kim Jong-ilas. Jis tikėjosi, kad žymaus filmų meistro žinios padės įkurti Šiaurės Korėjos kino pramonę.

Kol Shin Sang-okas buvo Korėjoje, jis buvo priverstas sukurti septynis filmus, tarp kurių yra „Pulgasari“, filmas, kuris itin primena „Godzilą“. Visų šių filmų vykdančiuoju prodiuseriu įvardintas Kim Jong-ilas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai, po ketverių metų, režisierius sugebėjo pasprukti.

Keliautojas

Nors Kim Jong-ilas retokai palikdavo savo šalį (jis paniškai bijodavo skristi), Šiaurės Korėjos lyderis nuolat keliaudavo savo šarvuotu traukiniu, tame tarpe ir į Rusiją ar Kiniją. Būtent tokiame traukinyje Kim Jong-ilas ir mirė šeštadienį.

Pranešama, kad traukinyje Kim Jong-ilas bet kada galėdavo užsisakyti bet kokį rusišką, kinišką, korėjietišką, japonišką ar prancūzišką patiekalą. Tuo pat metu apie du milijonus Šiaurės Korėjos gyventojų badavo.

REKLAMA

Alkoholio mylėtojas

Kim Jong-ilas buvo didelis vyno ir Hennessey konjako mylėtojas. Geriausi Bordo ir Burgundijos vynai jam būdavo atskraidinami tiesiai iš Paryžiaus. Kim Jong-ilas buvo vienas didžiausių Hennessey klientų, išleisdamas konjakui maždaug 800 000 tūkstančių dolerių per metus.

Hennessey (nuotr. blogspot.com)Hennessey (nuotr. blogspot.com)

Golfo žaidėjas

Be konjako ir kitų prabangių dalykų, Kim Jong-ilas itin mėgdavo golfą. Pasak Šiaurės Korėjos pranešimų, šalies lyderis yra pasiekęs golfo žaidimų rekordą, kuris gerokai viršija pačių geriausių pasaulio žaidėjų rezultatus.

REKLAMA

Tigeris Woodsas (nuotr. SCANPIX) (nuotr. SCANPIX)

Menininkas

Pasak oficialios Kim Jong-ilo biografijos, jis yra sukūręs šešias operas ir nemažai miuziklų. 2009 metais buvo pranešta, kad Šiaurės Korėjos lyderis režisavo rusų rašytojo Aleksandro Puškino „Jevgenijų Oneginą“, teigdamas, kad tokiu būdu prisidės prie korėjiečių geresnio pasaulio kultūros supratimo.

Gimimo vieta

Nors iš tiesų Kim Jong-ilas gimė Sovietų Sąjungoje, kai jo tėvas Kim Ir Senas vadovavo kariuomenės batalionui Sibire, oficialūs Šiaurės Korėjos šaltiniai teigia, kad jų lyderis gimė ant aukščiausio šalies kalno. Pasak legendos, lyderio gimimas sutapo su dvigubos vaivorykštės ir ryškios didžiulės žvaigždės pasirodymu danguje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Asmeninis gyvenimas

Nėra jokių oficialių duomenų apie Kim Jong-ilo meilės reikalus ir santuokas. Vis dėlto manoma, kad Šiaurės Korėjos lyderis buvo vedęs tik kartą. Jo žmona, kaip spėjama, buvo Kim Young-sook, aukšto karinio pareigūno dukra.

Taip pat žinoma, kad Kim Jong-ilas turėjo dar mažiausiai tris meilužes: Song Hye-rim, kuri buvo aktorė, Ko Young-hee, - šokėja, kuri pagimdė du vaikus, Kim Jong-chulą ir Kim Jong-uną, bei Kim Ok, - lyderio asmeninė sekretorė.

Daina

Kim Jong-ilo daina „Nėra tėvynės be tavęs“, kurioje dainuojama, kad egzistuoti be Kim Jong-ilo tiesiog neįmanoma. Ši daina nuolat skamba iš garsiakalbių Pchenjane.

REKLAMA

Kino žvaigždė

Kim Jong-ilas Vakaruose plačiai išgarsėjo, kai JAV prezidento George'o W. Busho administracija priskyrė Šiaurės Korėjos lyderį prie blogio ašies, kurią sudarė Irakas, Iranas ir Šiaurės Korėja. Tuomet jis buvo pasirodęs žinomo animacinio humoro filmuko „Pietų parkas" kūrėjų filme.

Taip pat skaitykite:

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-ilas pašarvotas tarp raudonų žiedų (foto)(video)

Kim Jong-Ilo epocha: badaujanti branduolinė valstybė ir asmeninio gyvenimo šydas

Nepaisant gedulo dėl Kim Jong-Ilo mirties, Šiaurės Korėja vykdė raketų bandymus

Šiaurės Korėjoje masiškai raudama dėl Kim Jong-Ilo mirties (foto)(video)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų