REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už finansinės paramos sportui –  lėšų pasisavinimą, iššvaistymą,  piktnaudžiavimą tarnyba ir kitus nusikaltimus Panevėžio miesto tarybos narys ir sporto klubo prezidentas Vytautas Steponas Buterlevičius nubaustas 19 tūkstančių 500 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Be to,  iš politiko konfiskuota 814 tūkstančių 529 litu. Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas.

REKLAMA

Kadangi nuteistasis yra sunkios sveikatos būklės, jis yra  atleistas nuo jam skirtos ketverių metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmės.

Teismas nustatė, kad V. S. Buterlevičius būdamas Panevėžio moterų rankinio sporto klubo „Kova“ prezidentu, 2005–2006 metais pasisavino jam patikėto moterų rankinio sporto klubo turtą – 814 tūkstančių 529 litus ir iššvaistė ne mažiau kaip 59 tūkstančius litų.

Šioje byloje kartu su buvusiu politiku ir sporto klubo prezidentu V. S. Buterlevičius buvo teisiami dar du Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneriai, vienos uždarosios akcinės bendrovės vadovas,  miesto savivaldybės administracijos teisės skyriaus vedėjo pavaduotoja Daiva Norkienė.

REKLAMA
REKLAMA

Jai dėl piktnaudžiavimo tarnyba skirta 6 tūkstančių 500 litų bauda.

Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro treneriai Sigitas Dambrauskas ir Rimvydas Markevičius , padėję apgaulingai tvarkyti buhalterinę apskaitą – klastoti moterų rankinio sporto klubo maistui skirtų pinigų išmokėjimo žiniaraščius ir kasos išlaidų orderius, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą, jie turės sumokėti po 1950 litų į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo – iš sporto klubui suteiktos 50 tūkstančių litų finansinės paramos – ne mažiau 30 tūkstančių litų perėmimo kaltu pripažintam vienos bendrovės vadovui K.B. paskirta 5 tūkstančių 200 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo iš Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus kolegų perėmę Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Valstybinį kaltinimą daugiau kaip dvejus metus nagrinėjant teisme šią didelės apimties svetimo turto pasisavinimo, iššvaistymo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi baudžiamąją bylą palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius – teisiamiesiems paskirtos tokios pat prokuroro siūlytos baudos ir beveik tokia pat laisvės atėmimo bausmė, nuo kurios nuteistasis dėl sunkios sveikatos būklės atleistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų