REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai nuo gruodžio 19 dienos vykdo policines, eismo saugumui skirtas priemones prie parduotuvių, valstybės institucijų, kitų įstaigų ir organizacijų, kurių metu kontroliuojama, ar vairuotojai nestato transporto priemones neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiama atkreipti vairuotojų dėmesį į žmones su negalia – į bene labiausiai mūsų dėmesio reikalingą visuomenės žmonių grupę. Ypatingai svarbūs judėjimo negalią turintys neįgalieji. Jie vis dar susiduria su didelėmis kliūtimis, trukdančiomis jiems judėti, tenkinti savo poreikius, dalyvauti visuomeniniame gyvenime.

REKLAMA

Draudžiamose vietose paliktos transporto priemonės priverstinai nuvežamos, pažeidimai fiksuojami juos fotografuojant. Neįgaliųjų interesų nepaisantiems automobilių savininkams ar vairuotojams taikomos administracinio poveikio priemonės pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124¹ str. (Kelio ženklų reikalavimų nesilaikymas, žmonių vežimo ir Kelių eismo taisyklių pažeidimas) 4 d. (Kelio ženklų ar ženklinimo, draudžiančių transporto priemonėms sustoti, stovėti, nesilaikymas, stovėjimas ant šaligatvio, kai nėra tai leidžiančių kelio ženklų, stovėjimas ant vejos, pėsčiųjų (dviračių) tako, stovėjimas vietoje, kurioje gali stovėti tik skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgaliųjų asmenų automobilių statymo kortele pažymėtos transporto priemonės, stovėjimas tuneliuose, ant tiltų, viadukų ir po jais, pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 metrai prieš jas, kitose vietose, kur tai trukdo transporto ar pėsčiųjų eismui, važiavimo ar stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas – užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto iki trijų šimtų litų).

Vairuotojai raginami griežtai laikytis Kelių eismo taisyklių nuostatų, nesukelti nepatogumų neįgaliesiems statant automobilius neįgaliesiems skirtose stovėjimo vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų