REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuteistas Baltarusijos žmogaus teisių gynėjas Alesis Beliackis bus išleistas iš Žodino tardymo izoliatoriaus atsisveikinti su tėvu, kuris yra sunkios būklės.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė naujienų agentūrai „BelaPAN“ žmogaus teisių gynėjas Valentinas Stefanovičius, gruodžio 19 d. teismas davė A. Beliackiui leidimą susitikti su tėvu. Teismui buvo nusiųstas atitinkamas giminaičių prašymas ir medicininiai dokumentai, patvirtinantys sunkią jo tėvo būklę.

REKLAMA

Pasak V. Stefanovičiaus, šiuo metu A. Beliackio žmona Natalija Pinčiuk važiuoja su laišku iš teismo į Žodiną, kur tardymo izoliatoriuje laikomas nuteistas žmogaus teisių gynėjas. Tardymo izoliatoriaus administracija turės nustatyti A. Beliackio lydėjimo tvarką, numatyti saugumo priemones ir t.t.

Kaip pareiškė V. Stefanovičius, A. Beliackio tėvas yra tarp gyvybės ir mirties, todėl „laikas skaičiuojamas net ne dienomis, o valandomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad Tarptautinės žmogaus teisių federacijos viceprezidentas, Baltarusijos valdžios uždaryto žmogaus teisių gynimo centro „Vesna“ vadovas Alesis Beliackis lapkričio 24 d. buvo nuteistas ketverių su puse metų laisvės atėmimo bausme atliekant ją griežtojo režimo kolonijoje. Jis pripažintas kaltu dėl pajamų slėpimo itin dideliu mastu. Šiuo metu jis laikomas Žodino tardymo izoaliatoriuje.

Pagrindą A. Beliackio baudžiamajam persekiojimui davė informacija apie jo sąskaitas užsienio bankuose, kurią Minskui pagal dvišales teisinės pagalbos sutartis suteikė Lietuvos ir Lenkijos valdininkai.

Vėliau Lenkijos ir Lietuvos valdžia atsiprašė A. Beliackio ir jo šeimos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų