REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lietuvos banko „Snoras“ ir „Latvijas Krajbanka“ akcininkas Vladimiras Antonovas pripažįsta per tarpininką valdęs dalį Latvijos oro linijų bendrovės „airBaltic“ akcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Latvijos TV3, Latvijoje baiminamasi, kad V. Antonovas gali siekti atsiimti anksčiau į bendrovę investuotus 35 mln. latų (173 mln. litų).

REKLAMA

Paaiškėjo, kad V. Antonovo bendrovė, įregistruota lengvatinių mokesčių šalyje, pinigus skolino privačiam „airBaltic“ akcininkui „Baltijas aviacijas sistemas“ (BAS).

„airBaltic“ susiduriant su dideliais finansiniais sunkumais, BAS akcijos buvo užstatytos už „Latvijas Krajbanka“ paskolas, tačiau tų pinigų neužteko, tad pats V. Antonovas investavo dar 35 mln. latų.

Lapkričio pabaigoje Latvijos vyriausybė išpirko BAS priklausiusias „airBaltic“ akcijas. Iki tol BAS turėjo 47,2 proc. „airBaltic“ akcijų, o 52,6 proc. akcijų valdė valstybė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Antonovo, 2010 metų rugpjūtį ar rugsėjį jis tapo vieninteliu „airBaltic“ finansiniu partneriu, kuri iš tikrųjų siekė stabilizuoti finansinę padėtį ir sukurti bent kokį bendrovės verslo modelį. Jis teigia, kad šių metų pavasarį „airBaltic“ kas mėnesį patirdavo daugiau kaip 2 milijonų eurų nuostolį.

Dabar Latvijos vyriausybė ieško strateginio investuotojo į „airBaltic“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų