REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Minint Baltarusijos prezidento rinkimų metines, kai buvo susidorota su Aleksandro Lukašenkos oponentais, Vilniuje surengta protesto akcija.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio rytą solidarumo protesto akciją Vilniuje Vinco Kudirkos aikštėje surengė Vieningos Baltarusijos namų atstovai.

REKLAMA

Jie eksponavo susidorojimo su A. Lukašenkos politinių oponentų vaizdus, ragino pasiųsti solidarumo atvirutę Baltarusijos politiniams kaliniams. „Baltarusija – paskutinė Europos diktatūra“, „Laisva Baltarusija – laisva Europa“, – skelbė protestuotojų plakatai.

Pasak protestuotojų, Baltarusija yra vienintelė šalis Europoje, kur šiandien žmonės yra kalinami už savo politinius įsitikinimus. Norima atkreipti pasaulio dėmesį į situaciją Baltarusijoje, kur dėl politinių pažiūrų žmonės grobiami, kankinami ir žudomi. Tikimasi, kad tarptautinės bendruomenės solidarumas vis dar gali išgelbėti tuos, kurie dėl nepaklusimo režimui yra uždaryti kalėjime.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak nevyriausybinės Baltarusijos pilietinės ir politinės atstovybės Vilniuje koordinatoriaus Viktoro Gorbačiovo, prieš metus Baltarusijoje nutiko siaubingas dalykas – demonstracija prieš rinkimus.

„Tauta manė, kad šitie rinkimai praėjo falsifikuotai, neteisingai, visi prieš A. Lukašenką buvę kandidatai buvo pasodinti į kalėjimą, sumušti. Čia primename: tai buvo prieš metus. Šiandien palaikome tuos, kurie sėdi kalėjimuose“, – sakė V. Gorbačiovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų