REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius sako, kad Drąsiaus Kedžio sesuo Neringa Venckienė turėtų vykdyti teismo sprendimą ir mažametę dukrą, kaip nurodė teismas, perduoti motinai.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš galiu pasakyti tiktai paprastą dalyką, kuris, jei kam nors nėra aiškus, reikėtų priminti, kad teismų sprendimai yra tie, kuriuos reikia vykdyti. Jeigu nesutinkama su jais, reikia spręsti klausimus teisine kalba“, – pirmadienį žurnalistams Garliavos įvykius komentavo R. Šimašius.

REKLAMA

„Kiekvienas turi savo atsakomybės dalį – tiek tiesioginiai adresatai, tiek tos institucijos, kurios turi tai užtikrinti. Belieka tą sprendimą įvykdyti. Tai yra tokia situacija, kur kiekvienas turi pasidaryti savo išvadas ir bet kokiu atveju rezultatas turi būti toks, kad teisiniai sprendimai turi būti vykdomi“, – teigė ministras, tačiau nebuvo linkęs sakyti, ar Laimutė Stankūnaitė turėtų kreiptis į antstolį.

Kėdainių rajono apylinkės teismas penktadienio rytą paskelbė, kad Laimutės Stankūnaitės ir dviejų žmonių nužudymu įtariamo velionio D. Kedžio dukra gyvens su mama, primena ELTA.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu mergaitė gyveno D. Kedžio sesers, Kauno apygardos teismo teisėjos N. Venckienės šeimoje. Į teismą su prašymu grąžinti dukrą kreipėsi L. Stankūnaitė.

Nors N. Venckienė prašė bylos nagrinėjimą atidėti, kol bus išnagrinėta pedofilijos byla, nes, jos manymu L. Stankūnaitei bet kuriuo momentu gali būti pareikšti įtarimai prisidėjus prie dukrelės išnaudojimo, teisėjas Vitalijus Kondratjevas į tai neatsižvelgė.

L. Stankūnaitės dukrelės globa teisėjai N. Venckienei buvo paskirta netrukus po to, kai, įtariama, jos brolis nušovė du žmones – teisėją Joną Furmanavičių ir L. Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę.

Praėjusių metų gegužės 14-ąją to paties Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas Bronius Varsackis nutarė, kad D. Kedžio dukra turi nuolat gyventi su savo motina L. Stankūnaite. Šį sprendimą buvo nurodyta vykdyti skubiai, tačiau prie N. Venckienės namų Garliavoje susirinkę žmonės neleido antstoliui perduoti teismo nutarties bei išsivežti mergaitės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų