REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naktį Nemune pasieniečiams su cigarečių kroviniu įkliuvęs plaukikas prajuokino pareigūnus – kontrabandininkas galvą buvo apsivyniojęs folija. Taip jis naiviai tikėjosi likti neužfiksuotu pasienyje veikiančios sienos kontrolės įrangos. „Ichtiandrą“ Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sučiupo patys įšokę į Nemuną.

REKLAMA
REKLAMA

Apie vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį Panemunės pasienio kontrolės punkte dirbantys VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai vaizdo stebėjimo įranga užfiksavo Nemunu iš Rusijos plaukiantį asmenį.

REKLAMA

Pažeidėjas pastebėtas už kelių dešimčių metrų nuo Karalienės Luizos tilto Lietuvos kranto link artėjantis su kroviniu – tarpusavyje suraišiotų dėžių virtine.

VSAT pareigūnai kontrabandininką pasiruošė sulaikyti pakrantėje, apaugusioje krūmais. Neabejota, kad būtent čia plaukikas ketino palikti savo krovinį.

Pažeidėjui priartėjus prie pat Lietuvos kranto ir čia rengiantis palikti dėžes, pasaloje buvę pasieniečiai šoko į vandenį ir „ichtiandrą“ sulaikė. Išvilktas į krantą pažeidėjas nesipriešino. Jokių asmens dokumentų vyras neturėjo ir prisistatė 24 metų Rusijos piliečiu.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad jis į Lietuvą atplukdė į devynis tarpusavyje surištus paketus sudėtus 1 620 pakelių cigarečių „Saint George“ su rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Negamyklinės cigarečių dėžės buvo apvyniotos juoda polietileno plėvele.

Sulaikytasis vilkėjo tokiems „ichtiandrams“  įprastu hidrokostiumu, avėjo plaukmenis. Labiausiai pasieniečius nustebino ir prajuokino pažeidėjo galvos „apdangalas“. Po hidrokostiumo kapišonu slėptą galvą vyras buvo apsivyniojęs folija. Taip jis tikėjosi, kad vandenyje jo neužfiksuos į šilumą reaguojanti pasieniečių vaizdo įranga.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pirmadienį priešpiet „ichtiandras“  buvo apklausinėjamas pasieniečių operatyvininkų. Jo tapatybės tikslinama.

Nemunu plukdyti rūkalai saugomi Bardinų užkardoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų