REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nissan“ nusprendė, kad dalį „Infiniti“ modelių gamins užsienyje esančiose gamyklose. Teigiama, kad „Infiniti“ nuo konvejerių riedės Europoje ir Kinijoje. Toks sprendimas priimtas siekiant išvengti automobilių brangimo, nes Japonijos jenos kursas JAV dolerio atžvilgiu pastaruoju metu nuolat kyla.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmu naujo modelio automobiliu, kurį „Infiniti“ gamins užsienio gamyklose bus miesto visureigis „Infiniti JX“. Jis bus gaminamas Jungtinėse Valstijose, Tenesio valstijoje pastatytoje gamykloje. Automobilio gamyba prasidės 2012 pavasarį.

REKLAMA

Tuo tarpu Europoje nuo konvejerio riedės kompaktiškas „Infiniti“ modelis. Jo išvaizda turės daug ką bendro su koncepciniu modeliu „Etherea“. Serijinis automobilis debiutuos jau netrukus, Detroito automobilių parodoje. Manoma, kad jis bus gaminamas naudojant „Mercedes-Benz A-class“ platformą.

Kaip teigia „Infiniti“ viceprezidentas Edis Palmeris, kompanija brangstant jenai kainas išlaikyti bandys naudodama daugiau importinių dalių. Dabar apie 15 proc. „Infiniti“ detalių yra pagamintos užsienio šalyse, tačiau norima, kad ši dalis sudarytų net 65 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų