REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neslėpsiu, Venecija – tai miestas, kurį verta pamatyti bent kartą gyvenime. Bet šį kartą ne apie jos grožį ir keistokas italų manieras. Žymiajame mieste ant vandens nuo balandžio mėnesio bus atidarytas specialus vandens maršrutas, norintiems aplankyti Venecijos muziejus ir parodų centrus, rašo kelionių tinklalapis Makalius.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Miesto valdžia tikina, jog nuo 2012 metų balandžio 25 dienos muziejus ir galerijas sujungsiantis maršrutas bus smagi pramoga kultūros gerbėjams. Venecijos kanalais plukdančio muziejų laivelio keleiviams bus įteiktas specialus turisto rinkinys – miesto žemėlapis su visų lankytinų muziejų ir galerijų aprašais ir jų darbo laiku.

REKLAMA

Tikimasi, jog kelionėje lydės klasikinė muzika, kuri būs pritaikyta konkrečiai vietai, pro kurią plaukiama. Muziejų laivelio maršrutas drieksis ir tarp namų, kur gyveno garsiausi kompozitoriai.

Vienu metu laiveliu galės naudotis 60 žmonių. Transportas išplauks iš stoties kas pusvalandį nuo 9:00 iki 19:00 valandos. Pagrindiniai turistinio maršruto sustojimai bus: San Giorgio fondas, Venecijos bianalės vieta, šiuolaikinio meno muziejus Ca' Pesaro, kostiumo muziejus Mocenigo,  Prada fondas, Rytų tautų meno muziejus d'Arte Orientale, Franchetti galerija Ca' d'Oro muziejuje, privačių kolekcijų fondai, Nacionalinį Venecijos archeologijos muziejus, Marciana biblioteka.

REKLAMA
REKLAMA

Turistai taip pat pamatys Accademia galeriją, XVIII amžiaus muziejų Ca' Rezzonico, Peggy Guggenheim kolekciją, miesto muziejų Correr, San Marko aikštėje ir dar kelis objektus.

Nusipirkę muziejų laivelio bilietą, keleiviai galės išlipti bet kurioje stotelėje, susipažinti su lankytinų objektu ir įpilti į kitą muziejų laivelį. Muziejų ir galerijų lankymo transporto bilietas kainuos 22 eurus ir galios visą įsigijimo dieną, tačiau, jei turistas jau turi viešojo transporto bilietą vienai ar kelioms dienoms, tuomet muziejų laivelio bilietas jam kainuos 10 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų