REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Gynybos pažangių tyrimų projektų agentūra (DARPA) pranešė, kad planai pastebėti „Scud“ raketų paleidimus iš kosmoso yra vykdomi sklandžiai. Už šios technologijos tiekimą JAV kariuomenei atsakinga agentūra užsakymą atlikti pavedė kompanijai „Bell Aerospace“, kuri šiuo metu vykdo Membranos optinių nuotraukų eksploatacijos realiu laiku (MOIRE) projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Grahamas Warwickas iš „Aviation Week“ praneša, kad MOIRE bus iškeltas į kosmosą, iš kur išleis „mikrono storio difrakcinės optikos membraną“, kuri suformuos 20 metrų itin ploną lęšį. Šis prietaisas leis stebėti didesnius žemės plotus atidžiau nei bet kada anksčiau.

REKLAMA

Membranos lęšis galės atidžiai stebėti beveik 100 kilometrų skersmens teritoriją, atnaujins filmuotą medžiagą beveik vieno kadro per sekundę greičiu ir suteiks 99 proc. tikimybę pastebėti raketos paleidimą.

Kiekvienas toks kosmoso teleskopas kainuos apie 500 mln. JAV dolerių. Jie yra gaminami pagal kelių etapų programą, už kurią „Bell“ kompanijai rugsėjo mėnesį buvo skirta 36,9 mln. JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų