REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jeigu žmogus, išeidamas iš parduotuvės ir nusipirkęs visko, ko reikia naujametiniam stalui, dar randa pinigų ir pamato fejerverką, jį nusiperka“, – juokauja įmonės „Blikas“ projektų direktorius Artūras Zumeras. Laidyti fejerverkus lietuviams vis dar taip pat smagu ir madinga – jų pirkimas neslopsta. Nors pirotechnikos pirkimo pagausėjimas dar neprasidėjo, kai kurios įmonės jau pradėjo skaičiuoti pirmąjį pelną.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinė prekyba dar neprasidėjo, ji paprastai būna kelios dienos iki Kalėdų, tarp Kalėdų ir Naujųjų metų, taip pat gruodžio 30–31 dienomis. Kažko labai stebuklingo nesitikime, paskutiniu metu ta krizė, „Snoras“ vėl tos baimės įnešė į žmonių galvas dėl ateities“, – atviravo A. Zumeras.

REKLAMA

Projektų direktorius viliasi, kad prekyba fejerverkais pasiektų 2010-ųjų metų lygį. Susidomėjimas šioje parduotuvėje, pasak pašnekovo, panašus kaip ir kasmet, čia dažniausiai apsilanko pastovūs, žinantys, kokių fejerverkų nori, pirkėjai.

Tuo metu kitos pirotechnika prekiaujančios įmonės komercijos direktorė Diana Vaicekauskienė pastebi, kad žmonės perka vis galingesnius, didesnius ir rimtesnius fejerverkus. „Ir mes jau kiekvienais metais orientuojamės daugiau ne smulkius, kuriuos parduoda prekybos centrai ir kioskeliai, o siekiame galingus, didesnius fejerverkus [parduoti]. Kad žmogus nusipirktų vieną didelę dėžę, ją iššautų už kelis šimtus litų ir džiaugtųsi“, – pridūrė D. Vaicekauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Komercijos direktorė skaičiuoja, kad šiai dienai, lyginant 2010-uosius ir 2011-uosius metus, jau yra parduota 12 proc. daugiau pirotechnikos nei praėjusiais metais. D. Vaicekauskienė tikisi, kad iš viso pardavimai turėtų būti 15 proc. didesni nei praėjusiais metais šioje parduotuvėje. Tuo metu kainos, pasak A. Zumero, nepasaint Kinijoje parduodamų fejerverkų kainų kilimo, mūsų šalyje turėtų išlikti panašios kaip ir praėjusiais metais. Taip esą yra dėl Lietuvoje esančios konkurencijos.

Abiejų įmonių savininkai lrt.lt tikino, kad šiemet vidutiniškai fejerverkams lietuvis išleidžia panašiai kaip ir praėjusiais metais – apie 100 Lt. „Priklauso nuo pajamų. Gali vienas 20, kitas 100 Lt. Būna, prisiperka už 1000 Lt ir daugiau, bet tokių [pirkėjų pasitaiko] rečiau“, – skaičiavo A. Zumeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, moteris fejerverkų parduotuvėje – retesnis atvejis. Dažniausiai, pasak A. Zumero, jos fejerverkus perkančios, kai nori vyrui padaryti staigmeną ar esant vyriškam darbo kolektyvui. „Dažnai moterys pačios bijo prie tokių dalykų liestis, sako: neduok Dieve, kas nors atsitiks, geriau tegul vyras supranta ir tegul perka“, – moterų pirkimo įpročius pasakojo A. Zumeras.

Vytenis RADŽIŪNAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų