REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vadovavimą Karaliaus Mindaugo mechanizuotajam pėstininkų batalionui perėmė majoras Žilvinas Gaubys.

REKLAMA
REKLAMA

Karaliaus Mindaugo mechanizuotajame pėstininkų batalione (MPB) vakar vyko vadų pasikeitimo ceremonija. Nuo 2008 metų batalionui vadovavęs pulkininkas leitenantas Nerijus Stankevičius bataliono vėliavą perdavė naujajam vadui – majorui Žilvinui Gaubiui.

REKLAMA

Užsigrūdinęs tarptautinėse misijose

Per dvidešimt metų Karaliaus Mindaugo MPB vadai rotacijos principu jau keitėsi aštuntą kartą. Naujasis bataliono vadas majoras Ž. Gaubys yra baigęs mokslus Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje, tarnavo tarptautinėse misijose Bosnijoje ir Hercegovinoje, Irake.

Prieš paskiriant vadovauti Mindaugo batalionui majoras Ž. Gaubys ėjo Sausumos pajėgų štabo Kovinio rengimo skyriaus viršininko pareigas. Jis pakeitė iki gruodžio 16 dienos batalionui vadovavusį pulkininką leitenantą Nerijų Stankevičių, kuris lapkritį grįžo iš misijos Afganistane. Ten jis pusmetį vadovavo Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupės kariniam kontingentui. Pulkininkas leitenantas N. Stankevičius 2012 metais skiriamas į tarnybą NATO Jungtiniame analizės ir išmoktų pamokų centre ir išvyks į Portugaliją – Lisaboną.

REKLAMA
REKLAMA

Prasidės naujas etapas

Karaliaus Mindaugo MPB vadų pasikeitimo ceremonijoje dalyvavęs Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas prisipažino, kad ir liūdna, ir džiugu dalyvauti tokioje ceremonijoje.

„Liūdna todėl, kad tenka atsisveikinti su puikiu bataliono vadu pulkininku leitenantu N. Stankevičiumi, kuris ne tik puikiai atliko pareigą Afganistane, bet ir šauniai vadovavo batalionui trejus su puse metų. Džiugu todėl, kad batalionui vadovaus naujas patikimas ir patirtį turintis karininkas. Jam teks priimti naujus iššūkius, kurie laukia nuo 2012 metų sausio 1 dienos. Prasideda naujas etapas – motorizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis vilkas“ ir Karaliaus Mindaugo MPB pereina į Sausumos pajėgų Rytų operacinę kovinę grupę. Tai nauji iššūkiai, nauji uždaviniai“, – pranešė naujieną Sausumos pajėgų vadas ir perspėjo, kad pereinamasis laikotarpis bus sudėtingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ vadas pulkininkas Valdemaras Rupšys įsitikinęs, kad visi pokyčiai į gera.

„Buvęs bataliono vadas atliko visas iškeltas užduotis, o naujasis – aštuntas – vadas priims naujus iššūkius ir su jais susidoros. Baigiasi vienas laikotarpis ir prasideda kitas. Bataliono kariai patyrę, jų ištvermė patikrinta misijoje Afganistane. Todėl tikiu, kad naujas bataliono vadas majoras Ž. Gaubys įgyvendins jam patikėtas užduotis“, – pareiškė brigados vadas V. Rupšys.

Metai prabėgo greitai

Atsisveikindamas su batalionu pulkininkas leitenantas N. Stankevičius prisipažino nepastebėjęs, kaip praėjo 3,5 tarnybos metų Karaliaus Mindaugo MPB.

REKLAMA

„Tai buvo geri metai visomis prasmėmis. Visi pasakyti geri žodžiai, vertinant mano tarnybą, skirti ne man vienam, bet ir kariams, su kuriais kartu vykdžiau užduotis. Dėkoju jums už kantrybę ir linkiu garbingai nešti bataliono vėliavą“, – buvęs bataliono vadas N. Stankevičius sakė paliekąs gerą kolektyvą, kuriame šauniai teko tarnauti.

Naujo bataliono vado kalba buvo trumpa: „Džiaugiuosi galėdamas įsilieti į garbingą Karaliaus Mindaugo motorizuotąjį pėstininkų batalioną. Per dvidešimt bataliono gyvavimo metų esu aštuntas vadas. Norėčiau tik pasakyti žodžius, kurie išrašyti ant bataliono kovinės vėliavos: „Viešpatie, padėk mums – Tėvynės laisvę ir garbę ginam!“

R. Mikučionytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų