REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metalo laužo surinkimas ir pardavimas kai kuriems lietuviams tampa pelningu verslu. BTV laidoje „Auksarankiai“ – pasakojimas apie už to slypinčius pavojus.

REKLAMA
REKLAMA

Metalo pardavinėjimas kai kuriems lietuviams tampa būdu pragyventi. Į metalo supirktuves tempiama viskas. Uždraudus priimti kanalizacijos dangčius, uždarbiautoji rado išeitį – skaldo juos į smulkius gabalėlius, o supirkėjai jų „neatpažįsta“. Smulkesnis uždarbis – iš laidų, kuriuos vagys išplėšinėja iš transformatorinių. Tačiau dėl kelių litų jie rizikuoja sveikata, ar net gyvybe. Kokius metalus,  už kiek galima parduoti Lietuvos metalo supirktuvėms – pasakojimas BTV laidoje „Auksarankiai“.

Vienas garbaus amžiaus vyriškis kiekvieną dieną į poligoną Kazlų Rūdoje rinkti metalo eina kaip į darbą. Ir pasakoja kasdien uždirbantis 200-250 lt parduodamas surinktas bombų nuolaužas. Prieš trejus metus jis aptiko 700 kg sveriančią aviacinę bombą. Tą kartą teko kviesti išminuotojų komandą. Ir nors kasdien vaikšto kaip minų lauke, atsisakyti tokio užsiėmimo vyras nesiruošia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų