REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos energetikos bendrovės „Polska Grupa Energetyczna“ (PGE) vadovai nušalinti dėl bendrovės sprendimo nedalyvauti įgyvendinant Visagino atominės elektrinės projektą.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkijos vyriausybei artimi šaltiniai dienraščiui „Parkiet“ sakė, kad tas sprendimas buvo tiesioginė PGE vadovų nušalinimo priežastis.

REKLAMA

Komentuodamas PGE vadovų nušalinimą, iždo ministras Mikolaj Budzanowski žurnalistams sakė, kad PGE grupės investiciniuose planuose nebus jokių neigiamų pasikeitimų, o greičiau priešingai – investicijos bus didinamos.

Ministras teigė, kad naujasis nuolatinis PGE vadovas bus parinktas skaidriai ir pagal kompetenciją.

Kaip skelbta, PGE vadovas T. Zadroga ketvirtadienį pasitraukė iš einamų pareigų, o jo pavaduotojas, atsakingas už prekybą, Marek Szostek atleistas PGE stebėtojų tarybos sprendimu.

REKLAMA
REKLAMA

Laikinojo vadovo pareigas eina PGE vadovo pavaduotojas Pawelas Skowronskis.

Po neseniai įvykusių Lenkijos parlamento rinkimų buvo spekuliacijų apie galimus pokyčius PGE bendrovėje, pastebi „KBC Securities“ ekspertas Robertas Majus.

„Atrodo, kad Zadroga nepasidavė politiniam spaudimui dėl Lietuvos projekto. Sprendimas sustabdyti dalyvavimą jame buto teisingas verslo požiūriu, turint galvoje, kad PGE pati statys atominę elektrinę“, – naujienų agentūrai PAP sakė R. Majus.

Gruodžio 9 dieną PGE pranešė stabdanti savo dalyvavimą Visagino atominės elektrinės projekte ir atsisakanti derybų dėl elektros energijos pirkimo iš Kaliningrado srities.

Beveik 70 proc. PGE akcijų valdo Iždo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų