REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepraėjus nė savaitei nuo pirmadienį, gruodžio 12 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje surengtos M.A.M.A. muzikinių apdovanojimų spaudos konferencijos, šalies muzikos industrijoje užvirė aistros. Atsisakęs pasirodyti renginyje negaudamas atlygio „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas, vėliau tokį apsisprendimą bandė pagrįsti labdaringos veiklos motyvais. Scenos veteranas Gytis Paškevičius, nepamatęs savo pavardės nominantų sąrašuose, organizatoriams taip pat pasakė „ne“. Atlikėjas taip pat leido suprasti, kad abejoja rinkimų skaidrumu.

REKLAMA
REKLAMA

M.A.M.A iniciatyvinės grupės nario Sauliaus Urbonavičiaus-Samo teigimu, tai, kad kyla tokios aistros – normalu. „Visi turi turėti savo nuomonę, būtų nesąmonė, jei visi plotų „katučiu“ ir sakytų „koks puikus renginys!“, ‒ kalbėjo jis.

REKLAMA

Įtraukti gavus žodinius pasižadėjimus

Anot S. Urbonavičiaus, į renginio programą „Sel“ ir G. Paškevičius buvo įtraukti gavus jų žodinius pasižadėjimus. „E. Dragūnas norėjo atidaryti renginį, G. Paškevičius – jį uždaryti. Abu jie turėjo tokias neeilines pozicijas mūsų programoje. Vėliau vienam pasirodė, kad trejetukai – neteisingi, o kitam užsinorėjo padaryti verslo planą ir pasireklamuoti. 10 tūkst. litų vienur, dar 10 tūkst. – kitur. Mes geriau patylėsime, žinome, kaip viskas yra iš tiesų ir nereikia „žaisti“ vaikų sveikata“, ‒ kalbėjo jis. E. Dragūno konfliktą su M.A.M.A. organizatoriais, anot S. Urbonavičiaus, lėmė jo noras dar kartą išsišokti ir pasireklamuoti.

REKLAMA
REKLAMA

G. Paškevičius organizatoriams paskambino kitą dieną po to, kai buvo paskelbti trejetukai. „Natūralu, kad žmogui suspaudė širdį dėl to, kad jis ten nepateko. Bet trejetukus, juk rinkome ne mes. Tai darė 68 žmonės, kurių veikla šiuo metu susijusi su muzika Lietuvoje. Tai buvo ir radijo stočių vadovai, programų direktoriai, žurnalistai – buvo sąžiningas balsavimas“, ‒ komentavo S. Urbonavičius.

Klausiamas apie galimybes paviešinti nominantų trejetukus rinkusios komisijos narių vardus ir pavardes, S. Urbonavičius sakė, kad toks reikalavimas skamba kiek absurdiškai. „Nepasitikėjimas žmonėmis Lietuvoje mane stebina. Tik ką nors pajudink, padaryk – iškart esi blogas, kažką „suki“. Iš mūsų pusės daryti kažką neteisingai būtų visiškas absurdas. Jeigu mes galvotume tik apie šiandieną, galėtume daryti ką norime, bet mes norime, kad šie apdovanojimai gyvuotų visada, todėl negalime daryti jokių „nesąmonių“, ‒ teigė prodiuseris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paviešinti nominantus rinkusių komisijos narių vardus, anot S. Urbonavičiaus, nėra jokios problemos, bet, visų pirma, derėtų gauti jų pačių leidimą.

Kylančias aistras vertina teigiamai

Įtarimų dėl apdovanojimų skaidrumo kai kam kelia organizatorių ir su jais susijusių žmonių įtraukimas į nominantų trejetus. S. Urbonavičius sakė abejojąs ar M. Mikutavičiaus ir grupės „G&G Sindikatas“ nario Gabrieliaus Liaudansko-Svaro nusišalinimas nuo apdovanojimų būtų kažką pateikę. „Manau, kad tai tik sutapimas. Nebūkime naivūs idiotai – nejaugi M. Mikutavičius muzikos scenoje nieko nenuveikė? Ar jis kaltas, kad yra iniciatyvinės grupės narys? Ar dėl to jis tapo blogesniu atlikėju? Jeigu jo ten ir nebūtų, garantuoju, kad kažkas vis tiek būtų užkliuvę ir kilusios lygiai tokios pačios aistros“, – tvirtino apdovanojimų organizatorius.

REKLAMA

Scenos žvaigždžių ginčai su M.A.M.A. organizatoriais šiam renginiui gali tapti gera reklama. Prodiuserio S. Urbonavičiaus teigimu, tokie apsižodžiavimai viešojoje erdvėje reiškia, kad aistros yra tikros. „Manau, kad tai labai gerai, o senų, pripažintų atlikėjų maištas – jų pačių problema. Manau, kad jie bijo konkurencijos, naujų, ateinančių veidų“.

Lietuviška muzika – duobėje

„Dabar mes turime duobę ‒ keli garsūs vardai sukasi jau daugybę metų ir daugybę nežinomų žmonių, kurie dirba su muzika labai ilgai, padaro gerų dalykų, bet jų niekas nežino. Jų neįmanoma ištraukti į viešąją erdvę, todėl, kad radijo stotys yra užsiblokavusios ir „suka“ tiktai formatą, televizija daro tą patį. Kur tiems žmonėms pasirodyti?“, ‒ kalbėjo jis, pridurdamas, kad bet kokios kylančios aistros turi tik teigiamą efektą.

REKLAMA

Nors žiniasklaidoje mirga pranešimai apie tai, kad nekoncertuos E. Dragūnas ir G. Paškevičius, anot S. Urbonavičiaus yra daug atlikėjų, kurie tuo džiaugiasi. „Kiek dar jie bus scenoje? Du ar tris metus? O paskui išeis į pensiją. O kas vėliau?“, ‒ klausė jis, pridurdamas, kad M.A.M.A. organizatoriai, užuot gyvendami šia diena, planuoja į ateitį.

Tikisi sulaukti daugiau kritikos

Galutinė renginio programa dar dėliojama, todėl apdovanojimų organizatoriai vis dar gali sau leisti varijuoti „komandos sudėtimi“. „Dėl trijų dainų tikrai niekas nesugriūna, nes daugybė žmonių dirba, grupės jungiasi tarpusavyje, ruošia specialius pasirodymus“, – kalbėjo S. Urbonavičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M.A.M.A. organizatoriai neatmeta galimybės, kad E. Dragūnas ir G. Paškevičius pasirodytų renginyje. „Manau, kad reikia palikti tokią teorinę galimybę, nes vietos jiems yra. Per prievartą niekas nevaro ir viskas priklausys nuo jų pačių sprendimo. Mūsų pozicija yra labai taiki ir paprasta, manome, kad visi turi turėti savo nuomonę. Būtų nesąmonė, jeigu visi plotų „katučių“ ir sakytų „o, koks puikus renginys!“, – tvirtino S. Urbonavičius pridurdamas, kad kritikos tikisi sulaukti ir daugiau.

Natūralu, kad pirmasis renginys negali apseiti be didesnių ar mažesnių nesklandumų. Anot S. Urbonavičiaus ateityje teks pagalvoti apie efektyvesnį informacijos paviešinimą. „Jeigu iškyla tokie klausimai, matyt reikia sugalvoti, kaip visą sistemą padaryti kuo viešesnę. Galbūt nustatyti taisykles, kad pretendentai į apdovanojimus nusišalintų nuo veiklos, susijusios su apdovanojimais“, – komentavo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų