REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenėje dar neatlėgo įtampa ir emocijos dėl banko „Snoras“ bankroto ir panašu, kad įsibaiminusiems žmonėms dar negreitai šis pavadinimas nustos kelti neigiamas asociacijas. Naujienų portalas Balsas.lt sulaukė skaitytojos laiško, kuriame ji pasakojo, kad elektroniniu paštu gavo pasiūlymą imti paskolą iš bendrovės „Snoro lizingas“.

REKLAMA
REKLAMA

Paskolos pasiūlymas – elektroniniu paštu

„Toks laiškas mane labai nustebino, nes maniau, kad visos įmonės, susijusios su „Snoru“, savo veiklą sustabdė. Laiške buvo rašoma, kad svetainėje www.sl.lt pasirinkus punktą „Savitarna“ bei tinkamai įvykdžius visus veiksmus, paslaugos „Grynieji“ sutartį sudarysiu vos per porą valandų, nes „tai padaryti labai paprasta“. Niekada nesikreipiau dėl jokios paskolos ir neketinu to daryti, bet dar labiau šokiravo tai, kad prie paskolos ėmimo sąlygų norodyta, kad jos gavėjo amžius turi būti nuo 26 iki 65 metų, man šiuo metu yra 25-eri. Pasiūlyme buvo įrašyti mano vardas ir pavardė, be to, esu buvusi paslaugos „Pirk išsimokėtinai“ klientė, juk siuntėjui buvo žinomi mano asmens duomenys ir tai, kad neatitinku paskolos gavimo sąlygų“, – laiške piktinosi skaitytoja.

REKLAMA

Laiško autorė teigė, kad paspaudusi pasiūlyme pateiktas aktyvias nuorodas iš karto pateko į registracijos sistemoje langą ir ši, atrodo, būtų padaryta be jokių kliūčių. „Nesižaviu tuo, kad paskola brukama elektroniniu paštu, nepasidomėjus, ar žmogus apskritai gali ją gauti“, – buvo rašoma laiške.

Žmonės ėmė nepasitikėti niekuo, kad susiję su „Snoru“

Lietuvos bankų klientų asociacijos vadovas Rūtenis Paukštė, komentuodamas situaciją, sakė: „Kol kas apie tokius atvejus girdėti neteko ir nežinau šios lizingo bedrovės situacijos – ar ji šiuo metu dirba kaip įprastai, ar yra susijusi su banko bankrotu. Su pavadinimu „Snoras“ yra susiję ir daugiau institucijų, kaip kad „Finastos“ bankas, taip veikiausiai ir ši bendrovė. Jei lizingo bendrovė veikia nepriklausomai ir šiuo metu ji nori savo veiklą tęsti, tad tokiu būdu bandomi prikalbinti klientai.“

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovo teigimu, labiau svarbu tai, kad vyriausybė „Snoro“ banko indėlininkams pasiūlė pirkti vertybinius popierius: „Toks žingsnis yra sveikintinas, nes tai susiję su skolinimųsi iš vidinių šalies resursų – valstybė skolinasi ne iš užsienio labai brangiai, o palūkanas atiduoda savo žmonėms. Jei „Snoro lizingo“ bendrovė veikia nors ir yra truputį „apipešiotai“, nes žmonės ėmė nepasitikėti viskuo, kas susiję su pavadinimu „Snoras“, bandymas užmegsti kontaktą su klientais yra logiškas“, – kalbėjo R. Paukštė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos bankai neturi etikos kodekso

Paklaustas, kaip reiktų vertinti tą reklaminio pranešimo sąlyga, kad paskolos ėmėjas turėtų būti ne jausnesnis nei 26-ių metų, o patį pranešimą gavo žmogus, kuriam tėra 25-eri, pašnekovas kalbėjo: „Esant tokiai situacijai norėčiau pabrėžti vieną dalyką: Lietuvos bankai neturi elgesio kodekso ir su savo siūlomais produktais elgiasi taip, kaip jiems šauna į galvą. Gausu itin nekorektiškų reklamų – neseniai buvo rašyta apie atvejį, kai reklamuotos 6 proc. palūkanos, bet užmiršta paminėti, kad tai ne metinės, o penkerių metų laikotarpio, o juk žmonėms tai asocijuojasi su vienerių metų periodu.“

REKLAMA

Pašnekovas akcentavo, kad bankai turėtų nusistatyti korektiško elgesio taisykles ir jų laikytis: „Tai labai svarbi gyvenimo sritis, kalbame ne apie batus ar kitus paprastus dalykus ir žmonės, kurie kasdien su šią sritimi nesusiduria – dirba mokytojais ar vairuotojais, ir neturėtų būti kvailinami. Bankai turi pasiūlyti saugų ir jam tinkantį produktą. Apskritai, nerimtai atrodo, kai solidžios įstaigos tokius pasiūlymus siuntinėja internetu.“

Anot R. Paukštės, reikalai, kurie susiję su pinigais, turi būti tvarkomi skaidriai, atsakingai ir sąžiningai: „Šiuo metu situacija – priešinga, nes bankai elgėsi labai nerimtai: negalima žmogui siūlyti kredito elektroniniu paštu, kaip šventinio atviruko“, – kalbėjo Lietuvos bankų klientų asociacijos vadovas.

REKLAMA

„Snoro lizingas“: paslaugų tiekimas atnaujintas

Naujienų portalui Balsas.lt pavyko susisiekti su įmonės „Snoro lizingas“ rinkodaros vadove Guoda Sabaliauskiene, kuri, paklausta, ar tiesa, kad ši įmonė siūlo paskolas internetu, sakė: „Spaudai buvo pateikta informacija, kad UAB „Snoro lizingas“ nuo lapkričio 1-osios atnaujino savo veiklą ir teiks paslaugą „Pirk išsimokėtinai“ bei paslaugą „Grynieji“. Tai, ką klientė gavo elektroniniu paštu, yra paslaugos „Grynieji“ reklama ir, jei ji norėtų, šią paslaugą jai suteiktume, nes „Snoro lizingas“ yra atskira įmonė, kuri vykdo savo tiesioginę veiklą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, kodėl paskolos pasiūlyme akcentuojama, kad paskolos gavėjas yra asmuo nuo 26-erių metų, o laiško gavėja tokio amžiaus bus tik po pusmečio, pašnekovė atsakė, kad veikiausiai įsivėlė techninė klaida siunčiant reklaminius pranešimus.

Dėkojame skaitytojai už naujieną. Norėdami atsiųsti naujieną, tai galite padaryti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų