REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos centrinio banko vadovas Christianas Noyeris patarė reitingų agentūroms sumažinti Didžiosios Britanijos skolinimosi reitingą, praneša AFP. Taip jis atsakė į reitingų agentūrų S&P ir „Moody's“ perspėjimą apie galimą aukščiausiojo Prancūzijos skolinimosi reitingo sumažinimą netolimoje ateityje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak K. Noyeris, agentūros nusitaikiusios ne į tą šalį. „Joms reikėtų pradėti nuo Jungtinės Karalystės, kurioje fiksuojamas didelis deficitas, aukšta infliacija, didelė skola ir lėtesnis nei mūsų šalies ekonomikos augimas“, – sakė finansininkas. Jis pridūrė, kad Didžiojoje Britanijoje bręsta nauja kreditavimo krizė.

REKLAMA

Kartu K. Noyeris pažymėjo, kad Prancūzijos bankų padėtis daug geresnė nei daugelio jų Europos ir JAV konkurentų, visų pirma, dėl pakankamos kapitalizacijos.

Tuo tarpu agentūros vertina Didžiąją Britaniją kaip patikimesnę valstybę mokumo prasme, nors ji ir susiduria su rimtais ekonominiais sunkumais. Pavyzdžiui, Didžiosios Britanijos valstybės skola, vos prieš kelerius metus sudariusi mažiau nei pusę bendrojo vidaus produkto, išaugo iki 80 proc. ir toliau ryžtingai auga. Biudžeto deficitas šiais metais turėtų siekti vos kiek mažiau nei 10 proc. BVP.

Pastebėtina, kad agentūra „Fitch“ – vienintelė iš „didžiosios trijulės“ agentūrų – anksčiau yra perspėjusi Londoną apie savo ketinimus sumažinti reitingą tuo atveju, jeigu šalies ekonomiką sudrebins nauja krizė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų